FACTURI URIASE la spitalele din Romania

FACTURI URIASE la spitalele din Romania: criza energetica loveste din plin! Paturi mai groase pentru...

Sunt tot mai multe spitale din tara noastra care iau in calcul sa reduca consumul de energie in urmatoarea perioada de teama ca la iarna ar putea primi facturi mult mai mari si nu isi vor putea permite plata acestora.

La spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala medicii au inceput deja sa inlocuiasca becurile vechi cu becurile led economice care consuma mult mai putin. Masura vine in contextul in care luna trecuta spitalul a primit facturi cumulate la energie si gaze naturale de jumatate de milion de lei.

Conducerea unitatii medicale spune ca aceste facturi sunt mai mari cu 30% fata de cele primite in aceeasi luna a anului trecut.

Situatia nu este insa singulara. Si alte spitale din tara noastra au inceput sa primeasca facturi mult mai mari fata de anul trecut.

La Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala ultima factura a fost de 300.000 de lei.

Si celelalte spitale din tara spun ca au deja costuri foarte mari la energie si gaze, prin urmare acestea fac tot posibilul sa economiseasca, insa totul vine in contextul in care spitalele se confrunta in acest moment si cu o criza a medicamentelor. In multe unitati medicale lipsesc medicamente vitale, asta desi autoritatile asigura ca in perioada urmatoare vor asigura medicamentele necesare.

Spitalele au fost incluse in ordonanta de enrgie privind plafonarea preturilor, iar in acest moment unitatile medicale platesc un pret la energie de 1 leu/kw/ora.

Comments