FAPT – Infractiunile mai mari decat trasul cu pistolul de pe prispa cabanei ale borseanului Stetco ,,Gagea", cel caruia nimeni nu-i face nimic, deci face ce vre

FAPT Infractiunile mai mari decat trasul cu

FAPT – Infractiunile mai mari decat trasul cu pistolul de pe prispa cabanei ale borseanului Stetco ,...

DEASUPRA STATULUI DE DREPT. Filmarea demult intrata in spatiul public (vezi VIDEO) in care borseanul Gheorghe Stetco (66 de ani), zis Gagea, trage cu un pistol de pe prispa unei cabane situate in Preluca Dealul Gagii (construita ilegal in fondul forestier national aflat in proprietatea Asociatiei Composesoratului Cisla Borsa, conform unei decizii recente si definitive a instantei de judecata) a intrat la acea vreme si in posesia 2mnews.

&

I-am cerut lui Stetco un punct de vedere privind situatia si am asteptat pana acum, inutil, trimiterea acestuia. In lipsa acestei reactii, 2mnews a decis sa publice filmarea, dar si descrierea unei situatii de fapt, la fel de grava ca si utilizarea pistolului, insa despre care se vorbeste mai putin (cel putin in privinta documentarii si a deciziei instantei care confirma detaliile din aceasta scriere): construirea ilegala a cabanei si a drumului de acces catre aceasta.

&

&

Omul care e deasupra legii

&

Constructia cabanei a fost facuta ilegal (fara nicio autorizatie de contructie) pe un teren din fondul forestier national aflat in proprietatea Asociatiei Composesoratului Cisla Borsa (pentru statisticieni si pentru cei abilitati carora ar trebui sa le pese, cabana este amplasata in Unitatea de productie I – unitatea amenajistica 67N).

&

In mod normal, conform proprietarului, terenul respectiv ar trebui sa fie administrat de Ocolul silvic Silva Borsa SRL, dar nu e, pentru ca Stetco si-a edificat acolo cabana si chiar si un drum de acces, la fel de ilegal, care traverseaza chiar o zona de protectie integrala din Parcul nartural Muntii Maramuresului.

&

Administratorul legal al suprafetei forestiere pe care si-a edificat Stetco cabana a sesizat ilegalitatile comise de Stetco urmatoarelor institutii: Politia, Garda Forestiera Cluj, Ministerul Apelor si Padurilor, Regia Nationala a Padurilor-Romsilva.

&

In urma controalelor (de multe ori intarziate, dar, stiti cum se zice, mai bine mai tarziu decat niciodata), reprezentantii Ministerului Apelor si Padurilor au luat act (la finalul lunii august 2019) de cele aproximativ 400 de cioate consemnate in perioada iunie 2011 - iunie 2014, in valoare totala de peste 120.000 de lei, si atribuite de administratorul fondului forestier lui Gheorghe Stetco, in calitate de faptuitor, cu sesizari la Politia Borsa, Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus si Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures, de constructia ilegala a cabanei, a imprejmuirii si a drumului de acces.

&

In pofida acestor evidente, TOATE institutiile statului par a levita in acest caz. Toti stiu, toti constata ca e real si fie paseaza problema altei institutii, fie raman inerti, nefacand nimic. Sa vedem…

&

Reprezentantii ministerului au identificat cabana (de dimensiunile 5/5,8 metri), "ridicata pe fundatie din beton pe terenul forestier proprietate a Asociatiei Composesoratului Cisla, cabana care este in interiorul unei suprafete de 2276 mp, granituita printr-un gard metalic din plasa". Conform proprietarului terenului, constructia si imprejmuirea sunt realizate de Stetco Gheorghe.

&

Administratia Parcului Natural Muntii Maramuresului a cerut Ocolului silvic Silva Borsa SRL (administratorul) sa ia masurile impuse de lege in privinta cabanei si a imprejmuirii, de parca institutia statului n-ar fi indreptatita sa ia masuri, in contextul in care interventia ilegala s-a comis intr-o arie protejata de interes national.

&

Adresa Garzii Forestiere Cluj cu nr. 1999/05.02.2018 – raspuns la adresa Asociatiei Composesoratului Cisla Borsa cu nr.10179/06.09.2017, inregistrata la Garda Forestiera Cluj cu nr. 12732/20.09.2017, cu privire la executarea de controale in suprafata detinuta de catre Asociatia Composesoratului Cisla Borsa, in U.P. I, u.a. 64B, 65B, 66C, 67N si 78B, deoarece pe aceste suprafete s-au taiat ilegal arbori si s-au construit drumuri ilegal, de catre numitul Stetco Gheorghe zis Gagea, iar parcelele respective sunt in zona de protectie integrala a Parcului Natural Muntii Maramuresului.

&

Politia Borsa a constatat construirea fara aprobari legale a drumului de tractor in Dealul Gagii, inca din 2014, dar au facut un proces verbal de constatare si au trimis o nota la Garda Forestiera Cluj si au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus (ca in alte multe cazuri, unele inregistrate la Parchet in anul 2014!, nu s-a intamplat nimic care sa indrepte situatia ilegala, asa cum a fost consemnata definitiv ca este de o decizie a instantei de judecata).

&

In diverse ipostaze de comunicare (aflate in posesia 2mnews), Gheorghe Stetco Gagea vorbeste despre cat de bazat, tare si de neatins este el, fiind verisor cu Istrate Stetco (foto mic stanga), fost secretar de stat la vremea comiterii faptelor, acum inspector sef la Garda Forestiera Cluj.

&

Conchidem ca toti oamenii abilitati ai statului stiu despre faptele comise de pistolarul Gagea, dar NIMENI nu ia masurile pe care le impune legea. In timpul acesta, borseanul Gagea se distreaza la cabana ridicata ilegal, acompaniind muzica proasta pe care o asculta cu focuri de arma trase cu pistolul. Una dintre armele sale pe care n-a vrut sa le predea, pentru ca, asa cum se lauda, cele confiscate de Politie in 2008, dupa ce a intrat in Palatul de Justitie inarmat, a vrut el sa le gaseasca oamenii legii.

&

Catalin VISCHI

&

&

Comments