FARA ACORD Parinti dati in judecata de fiica

FARA ACORD – Parinti dati in judecata de fiica lor, pentru ca au postat poze cu ea pe Facebook

FĂRĂ ACORD O tânără din Austria în vârstă de 18 ani şi-a dat în judecată părinţii.

FĂRĂ ACORD Asta după ce aceştia au publicat pe Facebook fotografii ale sale, realizate în copilărie, fără să-i ceară acordul. Fata susține că imaginile sunt ”stânjenitoare”.

Fata, care locuiește în sudul Austriei, consideră că acele fotografii intime i-au făcut viaţa ”mizerabilă”. Ea afirmă că peste 500 de imagini au fost publicate de părinţii ei, fără acordul ei, începând din anul 2009.

Potrivit avocatului Michael Rami, clienta lui are şanse mari să câştige acest proces.

Fotografiile prezintă momente din copilăria tinerei, precum schimbarea scutecelor şi ”antrenamentul” la oliţă, potrivit cotidianului The Local Austria.

”Ei nu ştiu ce este ruşinea şi nu au limite – şi nu le pasă dacă este vorba de o fotografie cu mine stând pe toaletă sau dacă sunt goală în pătuţul meu -, pentru că fiecare stadiu din viaţa mea a fost fotografiat şi făcut apoi public”, a spus reclamanta.

”M-am săturat să nu fiu luată în serios de părinţii mei”, a adăugat ea.

Potrivit presei austrice, părinţii tinerei au refuzat să şteargă fotografiile. De altfel pe care le-au distribuit şi care au fost vizualizate de cei 700 de prieteni ai cuplului.

De asemenea, tatăl tinerei ar fi spus că, întrucât el a fost persoana care a realizat fotografiile, acest fapt îi conferă dreptul de a le publica pe internet.

O primă audiere în instanţă a fost stabilită pentru luna noiembrie. Potrivit avocatului Michael Rami, clienta lui va câştiga procesul, dacă va reuşi să demonstreze că imaginile în cauză violează dreptul ei la intimitate.

Dacă tânăra va câştiga procesul, atunci părinţii ei ar putea fi nevoiţi să îi plătească despăgubiri şi să îi achite cheltuielile de judecată.

sursa info

Comments