Fermierii din intreaga tara sunt furiosi pe subventiile mici - Rares Bogdan: ,,Romania nu reuseste sa-si apere interesul"

Fermierii din intreaga tara sunt furiosi pe

Fermierii din intreaga tara sunt furiosi pe subventiile mici - Rares Bogdan: ,,Romania nu reuseste s...

,,Eu am o teorie pe care o sustin intru totul. Eu spun ca pot sa obtii absolut orice. Eu spun ca de cele mai multe ori, Romania nu reuseste sa-si apere interesul sau sa joace in interesul national, asa cum fac alte state.

Pe de o parte din nestiinta, pe de alta parte din proasta pregatire, pe de alta parte, dintr-o slugarnicie clasica romaneasca, care ne-a adus mari, mari deservicii in ultimii 33 de ani.

Politicienii romani de la varf, indiferent cum au fost de dreapta sau de stanga, timp de primii 20 de ani dupa Revolutie, au fost obisnuiti sa puna vina pe greaua mostenire pentru propriile lor nerealizari si propria lor incompetente.

Dupa ce am intrat in Uniunea Europeana, adica in urma cu 15 ani, aproape 16 ani, am invatat sa punem vina, sa dam vina pe Bruxelles si atunci cand nu suntem in stare sa ne negociem si sa convingem comisari sa convingem Comisia.

In cazul de fata e foarte bine ca presedintele Iohannis a atras atentia cu privire la calculul pe aceste 56 de milioane. A atras atentia si Victor Negrescu, si Maria Grapini cu date foarte clare ca aceste 56 de milioane, plus datele oferite de fermieri nu sunt indeajuns pentru cele 240 de milioane invocate de fermierii romani, ca le-au pierdut din cauza cerealelor.

Aici decizia a fost prea mult politica si prea putin tehnica. Si cred ca faptul ca pana si presedintele Iohannis, care e foarte tolerant cu excesele Bruxelles-ului, s-a enervat", a spus Rares Bogdan, i

Comments