FESTIVALUL CASTANELOR – Au fost aprobate taxele percepute pentru inchirierea spatiilor publice

FESTIVALUL CASTANELOR – Au fost aprobate taxele percepute pentru inchirierea spatiilor publice

foto: baiamare.ro

FESTIVALUL CASTANELOR. În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare desfășurată ieri, 11 august, aleșii băimăreni au aprobat tarifele care vor fi percepute pentru utilizarea temporară a locurilor publice la ediția din acest an al Festivalului Castanelor. Sărbătoarea va avea loc în perioada 23-25 septembrie iar pentru desfășurarea ei consilierii locali au alocat suma de 500.000 de lei.

Tarifele percepute pentru spațiile publice în perioada desfășurării Festivalului Castanelor au fost împărțite în categorii care vizează tipul de activitate desfășurat. Astfel, pentru activitatea de alimentaţie publică și comercializarea de cozonac secuiesc pentru zona bulevardul Unirii şi Piaţa Libertăţii:

-250 lei/mp/perioadă, pentru suprafeţele cuprinse între 20 -50 mp pentru o singură locaţie

-180 lei/mp/perioadă, pentru suprafeţele cuprinse între 51 -100 mp pentru o singură locaţie

-150 lei/mp/perioadă, pentru suprafeţele cuprinse între 101 -500 mp pentru o singură locaţie

-130 lei/mp/perioadă, pentru pentru suprafeţele de peste 500 mp pentru o singură locaţie.

Pentru vânzarea produselor de sezon, castane, porumb fiert, must și vin în perioada Festivalului Castanelor taxa pentru suprafața închiriată este de
120 lei/mp pentru zona bulevardul Unirii şi Piaţa Libertăţii, suprafaţa minimă care va putea fi solicitată fiind de 10 mp. Același tarif este perceput și pentru vânzarea de produse de artizanat, activitate comercială care se va desfășura doar în zona bulevardului Unirii. Mai mult, pentru parcul de distracţii, în perioada 23-25 septembrie 2016 agenții economici vor trebui să achite suma de 100 de lei/mp pentru aș putea amplasa gomflabilele sau elementele de joc în zona bulevardului Unirii.

Potrivit hotărârii de Consiliul Local prin care au fost stabilitele taxele percepute în perioada desfășurării Festivalului Castanelor comercianţii care participă la Târgul produselor tradiţionale şi meşterii populari care aparţin Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, vor achita Primăriei Municipiului Baia Mare vor achita o taxă de 20 lei /mp pentru spaţiul ocupat.

Simona Vasiac

Comments