Fiica unei femei care a luat COVID in spital si a murit dupa 12 zile, la Targoviste: „Un medic mi-a spus: nu tipati la mine, ca nu eu am omorat femeia asta”

Fiica unei femei care a luat COVID in spital

Fiica unei femei care a luat COVID in spital si a murit dupa 12 zile, la Targoviste: „Un medic mi-a...


O femeie dusa la spital de fiica ei s-a infectat cu COVID in salon, la Targoviste, si a murit dupa 12 zile, scrie Observator News. Un medic i-a spus fiicei ca nu e el a omorat-o pe pacienta, asa ca sa nu mai tipe la el.


Povestea Madalinei incepe in urma cu doua saptamani, cand si-a dus mama la spitalul din Targoviste. ,,Dupa ce a iesit rezultatul COVID, a fost negativ, a stat internata o saptamana.


Dupa o saptamana, trebuia sa merg sa o iau acasa, dar m-au sunat si mi-au spus sa nu mai, pentru ca a fost pusa intr-un salon in care una dintre paciente era pozitiva COVID si ramane in continuare internata".


Tanara sustine ca mama ei a fost retestata doar dupa ce s-a rugat la spital de medici. Femeia se simtea rau, dar abia dupa o saptamana i s-a facut al doilea test.


Am tot sunat eu la spital, le-am spus ca se simte foarte rau si ca ii rog sa o testeze, mi s-a spus ca procedura este ca va fi testata la sapte zile de la intrarea in contact cu persoana pozitiva. Rezultatul a fost pozitiv, evident.

Madalina, fiica pacientei decedate la Targoviste

Desi mama nu avea o forma usoara a infectiei, medicii i-au spus fiicei sa nu se ingrijoreze si au vrut sa o mute pe femeie intr-un spital pentru cazurile usoare de COVID. ,,Am insistat sa mi-o pastreze la Targoviste. Au dus-o pe sectia de ATI COVID din Targoviste, trei zile a fost bine, a cincea zi a decedat", povesteste Madalina.


Un medic i-a spus sa nu mai tipe, ca nu el i-a omorat mama


Fata spune ca ce i s-a intamplat si ce a vazut in spital a daramat-o si relateaza reactia unui medic de la sectia in care a fost tratata mama ei: ,,Unul dintre medicii de la sectia de ATI COVID mi-a spus: nu tipati la mine pentru ca nu eu am omorat femeia asta.


Atat de multi copii care isi pierdeau parintii si erau singuri prin spital. Alearga sa-si ia parintii acasa, dar nu asa cum ar trebui, ci asa cum am luat-o si eu pe mama mea. Eu mamei ii spuneam ca o iau si o duc in vacanta cand iese din spital".


E vorba de lipsa de umanitate si de respect fata de semeni si de tot. De ce nepasarea asta, de ce nu incercam sa salvam oamenii, sa facem tot posibilul?

Madalina, fiica pacientei decedate la Targoviste

Conducerea Spitalului de Urgenta Targoviste a explicat pentru sursa citata ca astfel de cazuri se intampla frecvent, pacienti care la primul test sunt negativi, dar se pozitiveaza in spital si infecteaza mai departe alti pacienti.


,,Poate sa fie o astfel de situatie in care pot sa apara in mod inerent, din orice spital din lume nu doar din Romania sau din Dambovita. Desi noi suntem considerati principalii vinovati ai societatii la momentul acesta, ma refer la corpul medical, nu noi am creat aceasta pandemie, nu noi ne dorim.


Nu ne dorim sa avem un numar mare de pacienti. Am fi fericiti sa tratam cinci-sase pacienti in fiecare sectie, nu sa fim situatia in care nu avem unde sa ii punem", e declaratia data de Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judetean Targoviste.


Comments