Flavia, la un pas sa o detroneze pe cea mai batrana mama din Romania. Femeia a nascut un copil perfe...

Drumul dificil catre maternitate al femeii

Flavia si-a dorit dintotdeauna sa fie mama, dar a trecut prin momente dificile. Cu ani in urma, a suferit un avort spontan la 14 saptamani de sarcina, experienta care a marcat-o profund.

Hotarata sa isi implineasca visul, a calatorit de mai multe ori in Ucraina pentru fertilizare in vitro, conform gandul.ro. Prima incercare s-a soldat cu o pierdere de sarcina dupa trei luni, dar Flavia nu a renuntat. In toamna anului trecut, in ciuda razboiului si a haosului din Kiev, ea s-a intors pentru a incerca din nou. Desi a intampinat multe dificultati, inclusiv ratacindu-se prin capitala ucraineana afectata de conflict, perseverenta ei a fost rasplatita.

Medicul ginecolog Andrea Marsili, care a supravegheat sarcina, a declarat ca, in ciuda varstei inaintate, Flavia a avut o sarcina fara probleme majore. ,,Flavia s-a pus in joc, a vrut cu ardoare acest copil si a zburat in Ucraina de doua ori", a spus Marsili. Nasterea a fost planificata prin cezariana din cauza complicatiilor legate de tensiunea arteriala.

Cazul se aseamana cu cel al Adrianei Iliescu

Cazul Flaviei aminteste de cel al romancei Adriana Iliescu, care in 2005 a devenit cea mai in varsta mama din lume, la 66 de ani si 320 de zile, cand a nascut o fetita. Recordul sau a fost ulterior depasit de alte femei, dar povestea Adrianei Iliescu a ramas una emblematica, atragand atentia intregii lumi. Eliza Maria Iliescu, fiica ei, nu este copilul biologic al Adrianei, aceasta fiind doar mama purtatoare, iar donatorii au ramas anonimi.

Pe de alta parte, nasterea lui Sebastian, din Italia, marcheaza un moment important in istoria medicala a Italiei, punand in lumina posibilitatile si provocarile fertilizarii in vitro la varste inaintate.

Povestea Flaviei este un testament al dorintei si perseverentei umane, ilustrand cat de departe pot merge oamenii pentru a-si implini visurile de a deveni parinti.

Comments