Florin Citu, amenintat de Daniel Zamfir cu plangere PENALA pentru ca refuza sa fie audiat in Senat

Florin Citu, amenintat de Daniel Zamfir cu

Florin Citu, amenintat de Daniel Zamfir cu plangere PENALA pentru ca refuza sa fie audiat in Senat

Florin Citu a fost invitat luni, pentru a treia oara, la audieri, de catre Comisiile economica si de buget din Senat. Tema audierii viza "derularea Programului IMM Invest Romania, strategia de administrare a datoriei publice, programul de convergenta 2020, perspectiva negativa generata de scaderea veniturilor bugetare ca urmare a contractiei economice din ultimele luni, aplicarea prevederilor art. 48 din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020".

"E obligatia noastra sa facem ceva, intrucat vom fi si noi responsabili pentru felul in care ajung finantele tarii pentru ca lasam lucrurile sa treaca asa. Faptul ca domnul Citu refuza in mod repetat si nejustificat sa se prezinte in fata comisiilor parlamentare, sa dea explicatii in legatura cu gestionarea datoriei publice, la nivel personal va spun, eu cred cu tarie ca trebuie sa punem capat acestui lucru, inaintand o plangere penala la adresa ministrului Citu in baza legii raspunderii ministeriale.

Refuzul de a se prezenta in fata Comisiilor parlamentare (...) ne arata ca domnul ministru Citu actioneaza cu rea credinta in favoarea unor prieteni politici si in detrimentul bugetului statului roman. Voi cere acordul celor doua Comisii si voi informa si Biroul permanent si cred ca masura fireasca este plangere penala pentru refuzul repetat de a se prezenta in Parlament", a afirmat, luni, senatorul PSD Zamfir, citat de Agerpres.

Comments