Florin Citu, in CRIZA energiei: ,,Trebuie aplicate masurile de acum care duc la o sadere cu 33% a facturilor"

Florin Citu, in CRIZA energiei ,,Trebuie

Florin Citu, in CRIZA energiei: ,,Trebuie aplicate masurile de acum care duc la o sadere cu 33% a fa...

,,Imi e si mie usor sa propun in presa crestere de 40%. Nu am propus nimic, sunt discutii in spatiul public. Eu astept solutii de la ministere, de la guvern, vedem daca se incadreasa in buget. Nu sunt de acord sa depasim deficitul bugetar. Orice masura trebuie sa respecte o masura liberala de baza: sa se aplice unitar.

Sa nu se ia niciun leu de la investitii. Acestea sunt criteriile de la care pornim, nu vreau sa incepem o competitie a declaratiilor in spatiul public", a declarat Florin Citu, luni, inainte de sedinta coalitiei.

Legat de TVA zero la alimentele de baza, acesta a declarat: ,,Intotdeauna noi suntem de acord cu orice reducere a poverii fiscale in economie. Sa fie unitar, nu sunt de acord sa venim cu o masura pentru un anumit sector, este necisntit. Asa se creaza tot felul de distorsiuni, apar alte probleme. Eu va spun ca nu vom face decat sa crestem profitul unor companii, nu va fi nicio scadere a preturilor, asta este opinia mea de economist.

Trebuie aplicate masurile de acum care duc la o sadere cu 33 % a facturilor. Trebuie sa ne uitam ca in toata Europa au crescut preturile la energie.

Cand nu investesti timp de 30 de ani in sectorul energetic, iar apoi mai si reduci capacitatile, ajungi in situatia aceasta. Nu vom putea sustine de la buget si facturile la energie si concediile medicale, si alte costuri pentru economie", a mai spus presedintele PNL.

Comments