Florin Roman, PNL: Cele mai mari achizitii in perioada pandemiei le-a facut PSD

Florin Roman, PNL Cele mai mari achizitii in

Florin Roman, PNL: Cele mai mari achizitii in perioada pandemiei le-a facut PSD

"Dragi colegi de la PSD, ceea ce nu va place dumneavoastra este ca intotdeauna, atunci cand au fost la putere guvernari de dreapta, procurorii si-au facut datoria, procurorii s-au uitat in spate si nu au lasat aceste hotii sa ramana ingropate. Haideti sa va spun ce ati facut pentru colegii vostri. Cele mai mari achizitii pe perioada pandemiei le-a facut PSD, prin cei 28 de presedinti de Consilii judetene si 1.700 de primari pe care i-ati avut si o sa discutam cu siguranta lucrurile astea la comisia de ancheta. O sa le discutam asa cum trebuie", a spus Roman.

Deputatul liberal a subliniat ca vinovatii trebuie sa plateasca, reamintind ca Guvernul Orban a facut toate eforturile pentru pentru protejarea sanatatii populatiei.

"Cei care au pus mana in borcanul de miere in perioada pandemiei, indiferent de unde sunt, trebuie sa raspunda si eu sunt convins ca vor raspunde, daca nu in fata legii, macar in fata lui Dumnezeu. Nu poti sa iti bati joc de necazul oamenilor. Nu va vedeti colegii, cum e cazul de la Iasi, unde s-au dat 13 milioane de euro pe un asa-zis spital? Voi stiti sa faceti hartii, dar uitati sa le construiti, iar banii dispar. Asa cum s-a intamplat si cu autostrazile", a adaugat Roman in Parlament.

Reamintim ca, luni, premierul Ludovic Orban a fost chemat in Parlament sa dea explicatii in scandalul privind achizitiile facute de Unifarm in timpul pandemiei. Dezbaterile au avut loc la solicitarea PSD. Recent, directorul Unifarm a fost suspendat din functie dupa ce DNA a deschis pe numele sau un dosar penal pentru luare de mita, abuz in serviciu, complicitate la trafic de influenta, instigare la fals intelectual si folosirea functiei pentru favorizarea unei persoane. Acesta ar fi cerut de la reprezentantul unei firme 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract de achizitii de echipamente de protectie impotriva Covid-19.

Comments