Focar de COVID-19 la Caminul Municipal pentru Persoane Varstnice din Constanta: 38 de cazuri in 48 de ore

Focar de COVID-19 la Caminul Municipal

Focar de COVID-19 la Caminul Municipal pentru Persoane Varstnice din Constanta: 38 de cazuri in 48 d...


Caminul Municipal pentru Persoane Varstnice din Constanta a fost declarat focar de COVID-19, marti, in urma confirmarii, in ultimele 48 de ore, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Prefectura, potrivit Agerpres.


Potrivit sursei citate, 32 de beneficiari si sapte membri ai personalului de ingrijire din cadrul Caminului Municipal pentru Persoane Varstnice au fost declarati pozitiv la virusul SARS-CoV-2 in urma testelor facute de specialisti, astfel ca Directia de Sanatate Publica a declarat marti focar de COVID-19 in incinta institutiei.


"Primul caz a fost confirmat saptamana trecuta, la un beneficiar al caminului, in urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, pentru o patologie, ulterior fiind testat colegul de camera al batranului si doua ingrijitoare, toate cazurile fiind pozitive'", se arata in comunicatul de presa.


Urmare a rezultatelor inregistrate la testare, specialistii DSP Constanta si conducerea caminului au decis testarea RT-PCR a celor peste 300 de persoane din centru (beneficiari si personal), astfel fiind confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2, cei 39 de pacienti, asimptomatici, fiind internati in spitalele din judet.


De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, in judetul Constanta au fost confirmate 2.352 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, pana in prezent fiind inregistrate 55 de decese din randul celor pozitivati.


Comments