Fost deputat PDL, contracte pe banda rulanta prin PNRR

Fost deputat PDL, contracte pe banda rulanta

Fost deputat PDL, contracte pe banda rulanta prin PNRR

Compania fostului deputat Aurelian Florian Popescu are 8 contracte de consultanta cu primarii de comune din Dambovita.

Potrivit informatiilor din presa, contractele obtinute fac parte dintr-un program lansat de Ministerul Educatiei prin Planul National de Redresare si Rezilienta ce vizeaza digitalizarea scolilor.

Aurelian Florian Popescu a preluat compania in anul 2021. De atunci, a obtinut zeci de contracte de consultanta cu diverse institutii, din care a castigat peste 2 milioane de lei.

Anterior, firma detinea o ferma de porci in Dambovita.

In replica, Aurelian Florin Popescu sustine ca nu s-a folosit de influenta pe care a avut-o in Dambovita pentru a obtine contracte cu primariile din judet. Totodata, el a mentionat ca pretul pe care firma il cere pentru contractele de consultanta este mult mai mic decat al companiilor concurente.

"Nu mai sunt membru de partid din 2014. Ofertele noastre includ clauza de succes, iar pretul cerut este la un sfert din cel al concurentei. In plus, o buna parte dintre primarii cu care am semnat contracte nu erau in functie in 2014. Am vandut ferma si, apoi, ne-am reorientat (ca activitate n.r.)", spune Aurelian Florian Popescu.

Fostul baron din judet a stat un an in inchisoare pentru coruptie. Printre acuzatii, Aurelian Florian Popescu a fost condamnat pentru ca a impartit 60 de tone de pui grill la un eveniment electoral.

Comments