Fost ministru al Energiei, acuze grave la adresa OMV-PETROM: ,,Au fortat schimbarea Legii offshore"

Fost ministru al Energiei, acuze grave la adresa OMV-PETROM: ,,Au fortat schimbarea Legii offshore"

Fost ministru al Energiei, acuze grave la adresa OMV-PETROM: ,,Au fortat schimbarea Legii offshore"

El arata ca OMV trebuie sa respecte aceeasi lege pe care o respecta toate companiile in Romania iar o schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel putin suspecta si in detrimentul romanilor.

"Reprezentantii OMV au incercat constant sa determine anumite schimbari in legea offshore, inclusiv cat am fost eu ministru al Energiei. Eu NU am cedat. Nu as vrea sa vorbesc despre presiuni, pentru ca nu s-a pus problema", a precizat intr-o postare Virgil Popescu. El precizeaza ca "deoarece vorbim despre un furnizor important si o parte importanta din angrenajul economic romanesc este firesc sa existe discutii, dar una e una, alta e alta".

"OMV trebuie sa respecte aceeasi lege pe care o respecta toate companiile in Romania. O schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel putin suspecta si in detrimentul romanilor. Eu sunt autorul articolul pe care aud ca il doresc schimbat astazi cei de la OMV. Dreptul de preemptiune al statului roman asupra gazului extras din Marea Neagra nu este negociabil! De ce? Pentru ca este un drept fundamental care asigura securitatea noastra energetica", a completat Virgil Popescu.

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan afirma, saptamana trecuta, ca premierul Ciolacu, impreuna cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja vor primi vizita celui mai important contributor la bugetul Austriei, compania OMV.

"Cei doi pot sa se transforme in oameni cu demnitate, nu trebuie sa stea cu capul plecat, sper sa nu accepte in niciun caz cererile pe care compania austriaca le solicita statului roman, respectiv modificarea legii offshore, abia votata in urma cu un an in Parlament. Primul pas pe care premierul Marcel Ciolacu trebuie sa il faca, impreuna cu ministrul liberal Sebastian Burduja, este sa aiba demnitate si sa refuze sau sa conditioneze in fata companiei austriece cererea oricum aberanta pe care compania o are si anume posibilitatea de a vinde mai mult gaz din urmatoarea extractie de pe Neptun Deep", a spus Rares Bogdan.

Comments