Fost ministru PSD al transporturilor, anchetat de DNA

Fost ministru PSD al transporturilor,

Fost ministru PSD al transporturilor, anchetat de DNA

Saptamana aceasta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) de a redeschide un dosar penal inchis in care a fost vizat fostul ministru Lucian Sova, potrivit newsonline.ro.

Redeschiderea dosarului PICCJ s-a cerut pentru ca dosarul sa fie declinat mai departe si conexat la un dosar al DNA unde se fac cercetari pentru luare si dare de mita si abuz in serviciu.

,,Admite cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale, formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica, in dosarul penal nr. 6/P/2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica, privind pe numitul Sova Lucian.

In baza art. 335 alin. 4 din Codul de procedura penala, confirma ordonanta nr. 76/II/2/2021 din 21 decembrie 2021 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica prin care s-au dispus urmatoarele:

Infirmarea Ordonantei de clasare nr. 6/P/2019 din data de 06.06.2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica

Redeschiderea urmaririi penale, in vederea reunirii cauzei la dosarul de urmarire penala nr. 524/P/2018 al Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor asimilate Infractiunilor de Coruptie, pentru a se putea continua urmarirea penala cu privire la savarsirea infractiunilor de: abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fapta prev. si ped. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rep. rap. la art. 297 alin.l din Codul penal, luare de mita, fapta prev. si ped. de art. 289 din Codul penal, dare de mita, fapta prev. si ped. de art. 290 din Codul penal si trafic de influenta, fapa prev. si ped. de art. 291 din Codul penal, deoarece sunt date si indicii temeinice ca aceaste infractiuni au fost savarsite si ca exista persoane care se fac vinovate de savarsirea acestor infractiuni;

In baza art.275 alin.3 din Codul de procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul Sova Lucian, in cuantum de 627 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Comments