FOTO | Codul QR de pe certificatul COVID al presedintelui Emmanuel Macron, distribuit pe retelele sociale

FOTO | Codul QR de pe certificatul COVID al

FOTO | Codul QR de pe certificatul COVID al presedintelui Emmanuel Macron, distribuit pe retelele so...

Prin scanarea codului, cu ajutorul aplicatiei TAC Verif, pot fi verificate datele legate de vaccinarea, testarea sau trecerea prin boala a utilizatorului respectiv. Iar codul QR despre care se spune ca i-ar apartine lui Macron arata ca acesta ar fi primit serul produs de compania Pfizer, relateaza Le Parisien.

?? ALERTE - Le QR code du #PassSanitaire d'Emmanuel #Macron a fuite sur internet. (reseaux sociaux) #QRcodeMacron pic.twitter.com/9ryT9dXdoZ

-- Mediavenir (@Mediavenir) September 21, 2021

Emmanuel Macron a fost vaccinat pe 31 mai, fiind inregistrat oficial in baza de date o luna si jumatate mai tarziu. Astfel, informatiile publice corespund cu cele care fac acum inconjurul retelelor de socializare.

,,Acest sistem functioneaza, dar a existat o incalcare a eticii din partea unuia sau mai multor profesionisti din domeniul Sanatatii. Cineva a facut o copie a codului QR si a vehiculat-o in mod voluntar sau neglijent", a declarat Palatul Elysee pentru BFMTV.

Contactati de Le Parisien, reprezentantii presedintelui Frantei au declarat ca "se iau masuri" pentru a asigura securitatea datelor lui Emmanuel Macron.

Comments