FOTO Peste 2.000 de oameni protesteaza la Cluj fata de proiectul de OUG privind gratierea

FOTO Peste 2.000 de oameni protesteaza la Cluj fata de proiectul de OUG privind gratierea

FOTO Peste 2.000 de oameni protesteaza la Cluj fata de proiectul de OUG privind gratierea

Peste 2.000 de oameni protestează, duminică, la Cluj-Napoca, faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificările Codului penal, scandând "Ruşine să vă fie, în democraţie hoţii stau la puşcărie". Proteste similare au loc în mai multe oraşe.

La Cluj-Napoca, peste două mii de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii, având pancarde cu mesaje precum: "Nu graţiere, nu amnistie", "Spunem <nu> graţierii", "PSD nu uita, ţara asta nu-i a ta", "Vrem justiţie, nu corupţie" şi "Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi".

Oamenii scandează "Demisia", "Jos Ciorbea", "Ruşine să vă fie, în democraţie hoţii stau la puşcărie" sau "Dragnea nu uita, va veni şi vremea ta".

"Votul din 11 decembrie nu reprezintă un cec în alb şi nu vă dă dreptul, celor din coaliţia de guvernare, să aduceţi atiungere separaţiei puterilor în stat. Cerem retragerea ordonanţei cu graţierea şi legile să fie pentru cetăţeni, nu pentru politicieni”, a declarat pentru MEDIAFAX unul dintre participanţi.

Protestatarii din Cluj-Napoca vor porni în marş prin centrul oraşului.

La Iaşi au ieşit în stradă peste patru sute de persoane, care au intonat, în Piaţa Unirii, Imnul Naţional.

Oamenii strigă la iaşi "DNA să vină să vă ia", "Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare", "Legea graţierii e ruşinea ţării" şi "Hoţii la închisoare, nu la guvernare".

De asemenea, în centrul Piteştiului protestează circa 150 de persoane, care strigă "Fără educaţie moare orice naţie", "Să vină DNA să vă ia" şi "Legea graţierii e ruşinea ţării".

Protestele au început în ţară după ce Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică două ordonanţe de urgenţă, una privind graţierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

 

Comments