FRUNTASI – Maramuresul, printre primii la plata indemnizatiilor de crestere a copilului cu handicap

FRUNTASI – Maramuresul, printre primii la plata indemnizatiilor de crestere a copilului cu handicap

FRUNTAȘI În Maramureş numărul persoanelor care beneficiază de ajutor din partea statului nu este deloc de neglijat. O arată statisticile întocmite de Agenţia judeţeană de Prestaţii Sociale. Acestea scot în evidenţă că din punct de vedere al alocaţiilor şi ajutoarelor acordate famiilor cu venituri reduse sau fără, Maramureşul se situează la nivel naţional în jumătatea superioara a clasamentului, pe locuri deloc onorante (17-18). FRUNTAȘI Practic, arată Ovidiu Morar director al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, numărul persoanelor beneficiare de anumite ajutoare sociale nu este unul deloc de neglijat, dar nici unul care să dea de gândit vizavi de faptul că județul nostru ar avea probleme mari din această cauza.

Suntem însă printre fruntaşi în ceea ce priveşte numărul de beneficiari şi sumele acordate că indemnizaţie de creştere a copilului cu handicap. Mai exact Maramureşul ocupă locul 5 la nivel național .

Morar spune că acest lucru arată atât o incidenţă crescută a cazurilor afecţiunilor de sănătate a copiilor cu vârste de până la 3 ani, cât şi o anumită reţinere a persoanelor aflate în concediu de îngrijire a copilului de a se reîntoarce la muncă, în condiţiile în care  opţiunile la capitolul locuri de muncă nu sunt numeroase.

Pe de altă parte trebuie remarcat faptul că suntem codaşi (între ultimii 10) la nivel naţional în privinţă ajutoarelor de urgenţă acordate, fapt ce arată că în multe situaţii maramuresenii preferă să se descurce şi nu să ceară sau să aştepte ajutor.

Sursă foto.

Comments