G4Media: Coada pentru angajare la STB, dupa ce compania a anuntat concedieri in randul soferilor. Care sunt cerintele si cat castiga un sofer de autobuz

G4Media Coada pentru angajare la STB, dupa

G4Media: Coada pentru angajare la STB, dupa ce compania a anuntat concedieri in randul soferilor. Ca...

Zeci de candidanti, care spera sa prinda un post de sofer de autobuz, s-au pus, marti dimineata, la coada, in fata sediului Regiei de Transport Bucuresti, scrie G4Media. Numarul de cereri de angajare, depuse la secretariatul STB, a ajuns la aproximativ 300.

Coada din fata sediului din Bulevardul Dinicu Golescu se intindea pe cateva zeci de metri, iar in doar doua ore de la inceperea programului, STB primise deja 60 de cereri de angajare.

„Am zis ca poate am noroc cu greva asta si ca poate se mai elibereaza posturi”, a declarat pentru G4Media, unul dintre cei care candideaza la un post de sofer.

Anuntul de angajare, pentru soferi, a fost facut public, luni, 24 ianuarie, fiind trecute toate cerintele necesare pentru angajare.

„Sunt foarte multe solicitari de angajare, urmare a anuntului postat de noi pe site. Doar astazi s-au facut 60 de solicitari (ora 10.00 -n.r.). Ieri la sfarsitul zilei erau 230. In momentul de fata sunt 290 de solicitari”, a declarat Directorul STB Adrian Crit.

Tot marti, seful STB a anuntat ca vor exista concedieri ca urmare a grevei soferilor de autobuz, care a durat 5 zile.

Ce salarii au angajatii STB

Societatea de Transport Bucuresti a avut, anul trecut, un buget de aproape 1,2 miliarde de lei, aproximativ 928 de milioane de lei ducandu-se pe salariile angajatilor.

In cazul celor 4.500 de soferi si vatmani, salariu in medie, in luna decembrie 2021, a fost intre 4.500 – 5.500 de lei. Unii au ajuns, in functie de orele lucrat, la aproximativ 8.000 de lei.

Salariile cele mai mari le au:

  • inginer sef: pana la 11.000 de lei;
  • sef serviciu: pana la 11.000 de lei;
  • directorul general: 17.334 de lei.

Care sunt cerintele de angajare, pentru soferi

Acte necesare pentru selectarea in meseria de conducator autobuz:

  • Cerere angajare conform anexa;
  • Act de identitate original si copie;
  • Permis de conducere categoria D;
  • Certificat de pregatire profesionala a conducatorului auto;
  • CV europass;
  • Studii medii: minim 10 clase;
  • Experienta in domeniul transportului de persoane dovedita cu documente: minimum 3 ani.

Potrivit anuntului, CV-urile insotite de documentele prezentate se depun prin posta electronica la adresa de e-mail: [email protected] sau, la sediul Societatii de Transport STB SA din Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, Bucuresti.

Greva de la STB a inceput joi, 20 ianuarie si a luat sfarsti, marti, 25 ianuarie. Aceasta a fost declarata ilegala, prin doua hotarari ale Tribunalului Bucuresti. Angajatii STB au cerut demisia directorului Adrian Crit, piese noi de schimb pentru autobuze, troleibuze si tramvaie si un nou contract colectiv de munca.

Comments