Gelu Duminica despre cercetarea in libertate a soferitei din Andronache: Daca erau rromi, erau toti in arest

Gelu Duminica despre cercetarea in libertate

Gelu Duminica despre cercetarea in libertate a soferitei din Andronache: Daca erau rromi, erau toti...

Rudele celor doua fete, de 6 si respectiv 21 de ani, sustin ca sotul femeii care a provocat accidentul nu ar fi fost citat la audieri, cu toate ca se afla in autoturism si ar fi putut oferi detalii importante.

Intr-o interventie la Realitatea Plus, sociologul Gelu Duminica a remarcat faptul ca pot fi invocate anumite suspiciuni legate de derularea anchetei, avand in vedere faptul ca victimele erau de etnie roma.

"Si eu provin din astfel de comunitati si stiu ca atunci cand cineva dintre noi facea un lucru, politia ii lua pe toti si unii ramaneau in arest chiar daca era doar o cearta in comunitate. (...) In momentul in care politia venea, ii lua pe toti "la omor". De data asta, o tipa intr-o masina scumpa accidenteaza 2 oameni, are alcoolemie si e cercetata in libertate, logic ca iti pui intrebari, mai ales intr-o tara in care sentimentul comun este ca daca ai bani poti rezolva aproape orice. (...) Paradoxul e ca, in anumite situatii, oameni care au furat 3 lalele au stat in puscarie. Daca pentru astia ai facut asta, pentru astilalti de ce n-ai facut asta? Ca au bani? E o intrebare legitima" a afirmat Gelu Duminica.

Cele doua tinere vor fi ingropate joi, la aceeasi ora, una langa cealalta, potrivit deciziei familiilor. Intre timp, procurorii au contestat decizia de cercetare sub control judiciar a femeii care a provocat accidentrul tragic si au cerut din nou arestarea.

Comments