George Tuta sustine ca are 681 de voturi in plus fata de Clotilde Armand, inainte de centralizarea v...

Candidatul PNL la Primaria Sectorului Sectorului 1, George Tuta, a declarat miercuri ca are cu 681 de voturi mai mult decat Clotilde Armand, inainte ca Biroul Electoral al sectorului sa centralizeze ultimele trei sectii de votare din sector, informeaza News.ro. El a adaugat ca lucrurile nu se mai pot schimba in privinta invingatorului.

,,Suntem in ultima etapa a procesului electoral. Sunt ultimele trei sectii care predau procesele verbale Biroului Electoral de sector. Acum se centralizeaza ultimele trei sectii de vot care valideaza diferenta, avantajul de 681 de voturi dintre mine si doamna Armand", a afirmat George Tuta, intr-o conferinta de presa.

Liberalul a adresat multumiri celor care i-au fost alaturi in campanie, mai ales lui Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 1, caruia i-a facut promisiunea de a continua proiectele ,,care au transformat Sectorul 1 in capitala Capitalei".

Totodata, intrebat daca e primarul Sectorului 1, Tuta a raspuns:,,Lucrul acesta il va spune Biroul Electoral de Sector. Centralizarea noastra si inainte de cele trei sectii care se centralizeaza acum este cu aceeasi diferenta si cu mine pe primul loc".

Candidatul liberal a mai spus ca dupa incheierea acestei etape, cea de centralizare a voturilor din cele trei sectii, va fi realizat procesul verbal al Sectorului 1 care va ajunge la Biroul Electoral de Circumscriptiei al Municipiului Bucuresti, unde rezultatul final va fi aprobat si prezentat tuturor.

Despre scenariul in care cererea de renumarare a voturilor formulata de Clotilde Armand sa fie acceptata, Tuta a precizat ca din cele 167 de sectii, in 163 deja toate deciziile de aprobare a proceselor verbale au fost luate prin unanimitate.

,,Adica inclusiv a reprezentantilor domniei sale. Tot procesul a fost extrem de transparent, toti candidatii au avut acces, au fost prezenti acolo, nu au fost interventii. De fiecare data daca a fost o suspiciune sau o greseala, acestea au fost indreptate. Nu exista niciun fel de argument prin care ceva sa nu fi fost la locul lui in aceasta perioada", a conchis liberalul.

Liderul USR, Catalin Drula, a solicitat miercuri demiterea imediata a lui Toni Grebla, acuzand ca la alegerile de duminica s-ar fi comis ,,cele mai mari fraude electorale" din istoria recenta a Romaniei.

,,Cer demiterea imediata a lui Toni Grebla: frauda electorala nu trebuie tolerata! Toni Grebla, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie sa plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt in plina desfasurare cele mai mari fraude electorale din istoria recenta. Este clar ca Grebla a fost inca de la inceput doar unealta cu care Ciolacu si Ciuca au vrut sa controleze alegerile cu orice pret. Ce se intampla la sectoarele 1 si 2 este bezna democratiei. Refuzul mafiei PSD-PNL de a renumara voturile, in ciuda tuturor dovezilor clare de frauda, arata ca sunt dispusi sa inchida inclusiv democratia", a scris Drula, intr-un mesaj publicat pe Facebook.

Tot miercuri, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anuntat ca va depune plangere penala impotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care il acuza ca instiga la frauda electorala.

Candidatul Aliantei Dreapta Unita spune ca exista suspiciuni documentate ca au fost fraudate peste 2.000 de voturi. In fata Biroului Electoral de Sector a avut loc un protest USR pentru sustinerea lui Mihaiu, la care au participat si primarii Elena Lasconi si Lucian Viziteu.

Si primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a continuat miercuri sa acuze fraude in multe sectii de votare, spunand ca au disparut 1.000 voturi si ca depune plangeri penale.

Conform rezultatelor partiale anuntate de BEC, Armand si Mihaiu sunt la cateva sute de voturi in spatele contracandidatilor sai de la PSD-PNL, George Tuta si Rares Hopinca.

La randul sau, presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Toni Grebla, a dat vina pe primari pentru scandalul de la unele birouri electorale din tara, unde oamenii au stat la cozi zeci de ore pentru a depune sacii cu buletinele de vot si procesele verbale, si a declarat ca este convins ca miercuri va fi finalizat procesul de numarare si verificare a voturilor in toate judetele si in sectoarele din Bucuresti.

Cititi si:

Comments