Gheorghe Nichita, fostul primar din Iasi, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Tiberiu Urdareanu, 8 luni cu suspendare

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iasi,

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iasi, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Tiberiu Urd...


Fostul primar al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de inchisoare cu executare de Curtea de Apel Bucuresti, potrivit deciziei instantei, anunta G4Media.ro.


Gheorghe Nichita a fost acuzat de procurorii DNA ca a luat mita 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei.


In decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Gheorghe Nechita, pe presedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdareanu, pe vicepresedintele UTI Mihail Tanasescu si pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.


Nechita a fost acuzat de luare de mita, iar Tiberiu Urdareanu, Iulius Gabriel Mardarasevici si Mihail Tanasescu de dare de mita. Nichita a fost acuzat ca a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China.


In acelasi dosar, Tiberiu Urdareanu a primit o condamnare de 8 luni de inchisoare cu suspendare. Totodata, in cazul lui Urdareanu, instanta a decis si confiscarea sumei de 1.210.632 lei de la Urdareanu.


In prima instanta, fostul primar al municipiului Iasi fusese condamnat la 4 ani de inchisoare.


Comments