GHINION TERIBIL – Doi jandarmi spulberati pe trecerea de pietoni

GHINION TERIBIL – Doi jandarmi spulberati pe trecerea de pietoni

GHINION TERIBIL. Doi jandarmi bacauani, de la Gruparea Mobilă, au fost loviți, astăzi, de o mașină, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a petrecut pe Calea Republicii, la ieșirea din Bacău spre București, în dreptul stației Rompetrol.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri la fața locului s-a stabilit că un bărbat de 79 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism Matiz, pe Calea Republicii, din municipiul Bacău, când a ajuns la intersecția cu stradă Condorilor nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului electric și a surprins și accidentat doi pietoni, un bărbat și o femeie, care traversau strada pe marcajul pietonal.

În urma impactului, bărbatul de 38 de ani a murit, iar femeia de 28 de ani a fost rănită și transportată la spital unde a rămas internată pentru îngrijiri medicale.

Mai mulți oameni s-au strâns la locul accidentului, iar un băcăuan chiar a început să-l resusciteze pe pietonul accidentat, până la sosirea echipajelor medicale, dar din păcate acesta nu a răspuns manevrelor și a fost declarat decedat.

Șoferul de 79 de ani a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ, iar în continuare polițiștii fac cercetări pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Oficialii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) Bacău au confirmat că bărbatul decedat în urma acestui accident era angajat al unității.

Subofițerul era însoțit de tânără de 28 de ani, colegă de serviciu, și amândoi ieșiseră de la birou și se îndreptau către stația de autobuz pentru a ajunge acasă.

Traversau strada regulamentar, pe culoarea verde a semaforului, când au fost loviți de acel autoturism.

„Astazi, în jurul orei 16.00, doi colegi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au fost accidentați în timp ce traversau strada regulamentar, pe culoarea verde a semaforului.

Din păcate, în urma impactului, unul dintre ei, subofițer în cadrul unității, a decedat, iar colegă noastră a fost rănită și se află la spital în investigații.

Suntem alături de familia îndurerată și vom acorda tot sprijinul nostru pentru depășirea acestui moment tragic”, a declarat Ionuț Cătană, ofițer de relații publice la GJM Bacău.

Jandarmul decedat era căsătorit și avea doi copii.

Sursa info 

Comments