Giorgia Meloni propune izolarea migrantilor in zone parasite si monitorizarea lor. Controversa aprin...

In ultimii ani, Italia s-a confruntat cu un aflux constant de migranti care incearca sa ajunga in Europa prin aceasta cale de coasta. Majoritatea acestor migranti provin din tari din Africa, printre care si din regiuni in conflict precum Somalia, Sudan si Eritreea.

Italia a devenit una din tarile cu cel mai mare numar de migranti pe teritoriul sau, iar acest fenomen a creat o serie de tensiuni sociale. Guvernul italian a incercat sa gaseasca solutii pentru a face fata acestei probleme, insa acest lucru nu s-a dovedit a fi o sarcina usoara.

Pe de o parte, opinia publica din Italia este in general ingrijorata de numarul mare de migranti care sosesc in tara, pe de alta parte, a existat o presiune internationala pentru acordarea de asistenta acestor migranti. In acest context dificil, premierul Giorgia Meloni cauta solutii pentru a se asigura ca Italia poate oferi asistenta migrantilor care ajung in tara in timp ce protejeaza interesele si securitatea nationala ale Italiei.

,,As dori sa exprim marea satisfactie pentru unitatea si marea munca in echipa a intregului guvern pentru a face fata urgentei imigratiei si pentru a gasi solutii concrete la presiunea puternica exercitata de fluxurile de imigranti ilegali pe coastele noastre. Este o confirmare ca, in aceste probleme, ca si in multe altele, intregul centru-dreapta are aceeasi viziune si ca toata lumea lucreaza in aceeasi directie," a declarat premierul Giorgia Meloni in Consiliul de Ministri.

Meloni, revoltata de partidele care "vor sa faca migratia ilegala inevitabila"

,,Este trist sa observam ca o parte din fortele politice italiene si europene, din motive ideologice sau, mai rau, din calcul politic, fac totul pentru a demonta munca care se desfasoara. Ma refer la scrisoarea Inaltului Reprezentant pentru Politica Externa Europeana Borrell, la apelurile socialistilor europeni si la pozitiile diversilor exponenti ai stangii dar nu numai. Toate actiunile care merg in aceeasi directie a incercarii de a sustine ca niciuna dintre tarile nord-africane nu reprezinta state sigure care sa opreasca plecarile sau sa repatrieze imigrantii ilegali. In esenta, vointa stangii europene este de a face imigratia ilegala in masa inevitabila", a spus Meloni.

Povestea care a uimit Italia: A prins un copil in cadere de la etajul 5. Chiar si Giorgia Meloni fost impresionata

Premierul italian a mai spus ca durata maxima de detentie a migrantilor va fi prelungita la un an si jumatate.

,,Astazi vom da un mandat Ministerului Apararii sa creeze structuri care sa retina cat mai repede imigrantii ilegali. Ani de politici de imigrare au facut ca astazi, in Italia, sa fie foarte putine locuri disponibile in CPR (Centre de detinere a migrantilor-n.r.). Noile CPR care vor fi construite trebuie sa fie in locatii cu densitate foarte mica a populatiei si usor perimetrabile si monitorizate. Nu se va mai crea disconfort si nesiguranta in orase", a mai precizat Meloni, explicand ca ,,cele doua propuneri vor fi incluse in Decretul Legislativ de Sud pentru a intra imediat in vigoare".

Printre masurile aprobate de Consiliul de Ministri se numara si cea care extinde durata maxima de detentie la 18 luni in scopul repatrierii celor sositi neregulamentar in Italia. ,,Limita de detentie pentru solicitantii de azil este deja de 12 luni astazi si nu va fi schimbata, dar va deveni efectiva datorita crearii centrelor de detentie necesare pentru oricine ajunge ilegal in Italia, inclusiv pentru solicitantii de azil", a spus premierul.

,,La urmatorul Consiliu European informal din octombrie, Italia va cere celorlalte state membre sa ia deciziile necesare si corespunzatoare, in special in ceea ce priveste blocarea plecarilor ilegale din Africa de Nord", a mai spus Meloni.

Italia aspreste legislatia cu privire la copiii problema. Nici parintii abuzivi nu scapa de sanctiuni dure

Comments