Greseala jenanta a liderului ghanez: ,,Vin la conferinta de pace la invitatia presedintelui Confeder...


Presedintele Ghanei, Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, 80 de ani, care participa la Conferinta de Pace de la Buergenstock (Elvetia), a facut o greseala jenanta. Liderul de la Accra crede ca sefa federata Viola Amherd este barbat, a observat Blick. De altfel, stafful liderului african a rebotezat-o in ,,Violo Amherd".


,,Voi pleca din Nassau vineri, 14 iunie 2024, spre Elvetia, la invitatia presedintelui Confederatiei Elvetiene, Excelenta Sa Violo Amherd", se spune intr-o scrisoare catre parlamentul Ghanei, preluata de portalul GhanaWeb.


Akufo-Addo s-a aflat intr-o vizita de lucru in Bahamas inainte de a zbura in Elvetia. Octogenarul care conduce statul din vestul Africii din 2017 a lasat puterea, timp de 5 zile, in mainile vicepresedintelui Mahamudu Bawumia, ,,asa cum prevede legea".


Viola Amherd, 62 de ani, este presedinta Confederatiei Elvetiene din ianuarie. Inainte de summitul pentru pacea din Ucraina, de la Buergenstock, politiciana a fost victima unei campanii de discreditare in presa rusa, motivata de faptul ca nu a invitat niciun reprezentant al Kremlinului la eveniment. Ea a fost descrisa drept ,,o satanista ucigasa de copii si iubitoare de lux".


Viola Amherd

Foto: Profimedia


Comments