Greseala MORTALA. O familie intreaga a MURIT. Ce sa NU faci niciodata atunci cand gatesti cartofi

Greseala MORTALA. O familie intreaga a MURIT. Ce sa NU faci niciodata atunci cand gatesti cartofi

Disperata, micuta a alertat autoritatile. In momentul in care au ajuns la fata locului, anchetatorii au descoperit ca de vina erau chiar cartofii pe care barbatul avea de gand sa-i gateasca.

Cartofii erau vechi si incepusera sa putrezeasca, iar asta i-a transformat intr-o bomba chimica.

Cartofii contin solanina (un glicoalcaloid). Are o puternica actiune toxica, chiar si in cantitati mici, fiind utilizata mai ales pentru proprietatile sale ca fungicid si pesticid. Alaturi de ea, in tuberculii de cartofi incoltiti se intalneste si chaconina, un alt glicoalcaloid.

In general, continutul de solanina este direct proportional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare data de clorofila), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Pe masura ce cartofii putrezesc, concentratia de glicoalcaloizi creste si este raspandita in exterior sub forma de gaz letal, care poate ucide dupa primele inspiratii, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

Comments