GREVA FOAMEI Imigrantii de la frontiera

GREVA FOAMEI - Imigrantii de la frontiera Ungaria-Serbia nu vor nimic pana ce nu trec granita

GREVA FOAMEI  În ciuda atacurilor repetate ce sunt orchestrate de refugiați, aceștia continuă să ia cu asalt Europa. Aproximativ 150 de imigranţi, majoritatea din Afganistan şi Pakistan, au iniţiat luni greva foamei în Serbia, la frontiera cu Ungaria, cerând să li se permită trecerea în Uniunea Europeană, informează Reuters. Imigranţii au pornit zilele trecute de la Belgrad şi s-au stabilit pe câmp, la circa 100 de metri de gardul construit de Ungaria la frontiera cu Serbia.

În ciuda atacurilor repetate ce sunt orchestrate de refugiați, aceștia continuă să ia cu asalt Europa. Aproximativ 150 de imigranți, majoritatea din Afganistan și Pakistan, au inițiat luni greva foamei în Serbia, la frontiera cu Ungaria, cerând să li se permită trecerea în Uniunea Europeană, informează Reuters. Imigranții au pornit zilele trecute de la Belgrad și s-au stabilit pe câmp, la circa 100 de metri de gardul construit de Ungaria la frontiera cu Serbia.

„Ni se aduce mâncare, dar nu va mânca nimeni atâta timp cât frontiera este închisă. Vom sta aici până când Ungaria va deschide Frontiera”, a declarat Abdul Malek, un imigrant afgan în vârstă de 40 de ani. Ministrul sârb al Afacerilor Sociale, Aleksandr Vulin, a declarat că autorităţile nu vor tolera dezordinea. Imigranţii au dat asigurări că vor protesta în mod paşnic.

„Le-am oferit cazare şi tot ceea ce au nevoie, dar nu vom tolera nimic care ar perturba ordinea publică”, a declarat Vulin. Comisariatul de refugiați din Serbia a anunțat că aproximativ 3.000 de migranți au rămas blocați în Serbia,  printre care  800 migranți ce așteaptă în lagărele de la Horgoš și Kelebija să ajungă în Europa de Vest.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments