GROZAVIE – Spitalul din Romania unde nici un medic nu vrea sa se angajeze!

GROZAVIE – Spitalul din Romania unde nici un medic nu vrea sa se angajeze!

GROZĂVIE În România există un spital unde nici un medic nu vrea să se angajeze, de câteva luni unitatea spitalicească fiind nevoită să subziste cum poate. Mai mult, cazurile în care pacienții vor să se sinucidă, sunt din ce în ce mai multe.

GROZĂVIE Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Hârlău sunt internați pacienți cu afecțiuni psihice grave. Unitatea, aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, nu mai are de ani de zile un medic psihiatru. O perioadă, bolnavii nu au mai fost consultați de un medic specialist. De luni de zile se organizează concurs pentru încadrearea unui medic de specialitate, dar nu se înscrie nimeni.

“Personalul este sub normativ. Pacienții sustrag linguri de la cantină și recurg la tentative de mutilare, automutilare. Ar trebui să angajăm un medic psihiatru, dar nu vine nimeni. Până acum, s-a organizat de 5 ori concurs și nu s-a prezentat nimeni. Este încheiată o convenție cu un medic din orașul Hârlău care vine să vadă pacienții. Atunci când există cazuri grave, se sună la salvare și pacienții sunt transferați la Institutul de psihiatrie Socola din Iași. S-a discutat această problemă cu ministrul Sănătății și sperăm ca în perioada următoare să se găsească o soluție de a avea un medic psihiatru permanent în centru”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

În urmă cu câțiva ani, familiile bolnavilor din centru au făcut dezvăluiri uluitoare, acuzând personalul că bate pacienții cu pumnii și biciul.

Comments