Guvernul a aprobat majorarea salariului minim cu 3%. Pensiile cresc conform calendarului

Guvernul a aprobat majorarea salariului

Guvernul a aprobat majorarea salariului minim cu 3%. Pensiile cresc conform calendarului

"Am aprobat actul normativ prin care se stabileste salariul minim pentru 2021, stiati deja, la 2.300 de lei. Stiu ca au fost discutii in spatiul public daca poate sa fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineinteles ca poate sa fie aplicat de la 1 ianuarie, pentru ca in februarie se platesc salariile pentru luna ianuarie. Deci, este destul timp si, astfel, salariul minim va creste in 2021 cu 3%, asa cum am anuntat, peste rata inflatiei in 2020 si peste estimarea de rata de inflatie in 2021, deci pastrand puterea de cumparare a romanilor", a declarat Citu.

Salariul minim a fost indexat in conditiile in care au existat doua directii diferite: una a patronatelor, una a sindicatelor. Patronatele doreau moratoriu, sa ramana inghetat salariul minim, iar sindicatele doreau o crestere pana la 2.400 de lei, de la 2.230 de lei.

Intrebat despre decizia CCR privind majorarea cu 40% a punctului pe pensie, seful Guvernului a reafimat ca acest lucru, in actualul context, este imposibil.

"Romania nu si-a permis anul trecut. Nu-si permite nici in 2020 acest lucru. In acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul presedinte, care are doua variante: sa trimita la reexaminare in Parlamentul Romaniei sau sa o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Eu va spun ca noi avem deja - acest Guvern - un precedent si coalitia si-a asumat un calendar de crestere a pensiilor. Vom creste pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi", a aratat Florin Citu dupa sedinta de guvern de miercuri.

Comments