Guvernul a decis: Cat va fi salariul minim de la 1 ianuarie 2023 dupa consultarile cu sindicatele - Anuntul premierului Nicolae Ciuca

Guvernul a decis Cat va fi salariul minim de

Guvernul a decis: Cat va fi salariul minim de la 1 ianuarie 2023 dupa consultarile cu sindicatele -...

Guvernul si partenerii sociali au cazut de acord in privinta majorarii salariului minim brut garantat in plata la 3.000 de lei - din care 200 de lei scutiti de impozit si contributii de asigurari, in urma discutiilor purtate la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, la care a participat si premierul Nicolae Ciuca.

Potrivit unui comunicat al Executivului, in cursul discutiilor au fost analizate propunerile patronatelor si sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie incepand cu 1 ianuarie 2023.

"Guvernul si partenerii sociali au cazut de acord in privinta majorarii salariului minim brut garantat in plata la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiti de impozit si contributii de asigurari. Totodata, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul constructiilor sa creasca la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023", se arata in comunicat.

"Am considerat necesar sa ne consultam pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, in functie de propunerile lor si de perspectivele bugetare pentru anul viitor, sa venim cu o solutie realista pentru contextul actual", a declarat Nicolae Ciuca.

La reuniunea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marius Budai, ministrul Finantelor, Adrian Caciu si ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Sebastian Burduja.

Comments