Guvernul pregateste prelungirea starii de alerta si noi restrictii pentru Pastele ortodox - CAND se ia decizia finala pentru Noaptea de Inviere

Guvernul pregateste prelungirea starii de

Guvernul pregateste prelungirea starii de alerta si noi restrictii pentru Pastele ortodox - CAND se...

Guvernul va aproba joi prelungirea starii de alerta, in cadrul hotararii care va fi adoptata privind restrictiile de circulatie din perioada Pastelui ortodox, intre 30 aprilie si 3 mai, si din Noaptea de Inviere, a anuntat premierul Florin Citu.

,,Maine (joi - n.r.) este decizia, hotararea de Guvern, pentru prelungirea starii de alerta. In hotararea precedenta, stiti foarte bine, ca era pana la ora 2.00 dimineata. Vom vedea pentru maine daca se schimba ceva sau nu, in acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie maine", a declarat premierul Florin Citu, in conferinta de presa la Palatul Victoria, dupa sedinta de miercuri de guvern.

Acesta a exclus categoric o carantina nationala in perioada urmatoare in Romania si a asigurat ca se merge in directia relaxarii economiei, conditia principala fiind ca toti sa se vaccineze si sa respecte regulile de protectie impotriva COVID-19.

,,Vaccinati-va, altfel nu relaxam nimic de la 1 iunie" este avertismentul transmis de Florin Citu, in urma sedintei de guvern. Premierul ar dori ca 5 milioane de romani sa fie imunizati pana la sfarsitul lunii mai. Acest lucru ar insemna 35% din populatia adulta. La mijlocul verii am putea avea deja 10 milioane de oameni vaccinati, spune premierul. Florin Citu a anuntat la inceputul acestei saptamani ca termenul posibil pentru viitoarele relaxari este 1 iunie.

Declaratia premierului a venit ca raspuns la afirmatiile secretarului de stat Andreea Moldovan despre un eventual lockdown. Medicul epidemiolog s-a referit la o situatie ipotetica de carantinare generalizata de doua saptamani pentru a reduce cresterea imbolnavirilor si a elibera presiunea imensa din sistemul medical in acest moment, pe masura ce bilantul cazurilor severe de la ATI creste de la o zi la alta.

Citeste si Care este conditia pusa de premierul Florin Citu pentru a evita carantina totala

Comments