ILEGAL – Politist de frontiera retinut de colegi in timp ce transporta tigari de contrabanda

ILEGAL – Politist de frontiera retinut de colegi in timp ce transporta tigari de contrabanda

ILEGAL Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflat luni, 19 septembrie, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe o stradă din Sighetun autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

ILEGAL Autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, lucrător în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, aflat în timpul liber.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj și în locul destinat roții de rezervă cinci colete care conțineau țigări.

De asemenea, pe timpul efectuării verificărilor s-a constatat faptul că şoferul emana halenă alcoolică.

Fapt pentru care la fața locului a fost solicitat un echipaj din cadrul poliției rutiere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,60 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Șoferul şi mașina au fost duşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.500 pachete cu  țigări de provenienta duty-free, în valoare de 22.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului.

Persoana în cauză şi-a dat demisia din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă. Dar și pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică peste limita legală.
Cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmatiei.

Pe numele bărbatului  a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Marţi urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comments