IMPAS – Nici la a doua licitatie pentru Festivalul Castanelor nu s-a prezentat vreo firma

IMPAS – Nici la a doua licitatie pentru Festivalul Castanelor nu s-a prezentat vreo firma

IMPAS Cu trei săptămâni înainte de debutul din acest an al Festivalului Castanelor, programul artistic dedicat evenimentului nu este încă unul sigur.

IMPAS Mai mult, municipalitatea se chinuie să găsească o firmă care să se ocupe de scenografie, precum și de artiștii incluși în caietul de sarcini, după ce la a doua licitație nici o societate nu și-a manifestat dorința de a se ocupa de serviciile respective.

Toate acestea se întâmplă în contextul în care, din cauza unor vociferări din plenul Consiliului Local, sarcina de a realiza programul artistic a căzut în atribuțiile comisiei de cultură.
Primarul interimar al municipiului Baia Mare a decis la una dintre ședințele de Consiliu Local ca aleșii băimăreni să hotărască programul ediției din acest an al Festivalului Castanelor. Asta după ce unele voci liberale au dorit ca evenimentul să promoveze doar talente locale, ba mai mult, au propus și renunțarea la manifestare.
Astfel, din aceste vociferări a rezultat un singur lucru: două licitații la care nu s-a prezentat nicio firmă doritoare să se ocupe de scenografie sau de artiștii care sunt doriți de reprezentanții comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local Baia Mare.

„Nu s-a prezentat nicio firmă. Am reiterat procedura de licitație, caietul de sarcini a fost din nou urcat pe site-ul Primăriei Baia Mare, termenul final de depunere a unei noi oferte fiind de joi, 8 septembrie, ora 10:00. Dacă nu se va prezenta nimeni nici la această procedură de licitație, va trebui noi, primăria, să contractăm direct, în temei legal, o firmă care să se ocupe de scenografie și să luăm noi legătura directă cu artiștii. Încercăm să facem tot posibilul ca băimărenii să aibă parte și în acest an de Festivalul Castanelor”, a declarat primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob.
În aceste condiții, nu există certitudinea că ediția din acest an a Festivalului Castanelor va fi organizată.
Simona Vasiac

Comments