IN MARAMURES – Pubele cipate pentru colectarea deseurilor. Obligativitate din 2024 pentru cei de la orase

IN MARAMURES Pubele cipate pentru colectarea

IN MARAMURES – Pubele cipate pentru colectarea deseurilor. Obligativitate din 2024 pentru cei de la...

May be an image of 2 people, people standing, footwear and outdoors
Anul 2024 aduce obligativitatea ridicarii separate a biodeseurilor pentru cei de la orase. ADI Deseuri Maramures a anuntat ca 103 milioane de lei este proiectul depus de CJ Maramures in asociere cu ADIGIDM Maramures pentru completarea infrastructurii de colectare. Cu acesti bani autoritatile au in plan achizitia a peste 303.801 de pubele cipate, 20 de autospeciale pentru colectare, retrociparea a 160.000 de pubele, infrastructura de colectare pentru deseurile textile si echipamente soft pentru citirea si transmiterea datelor culese in timpul golirii pubelelor.
,,Cea mai mare parte a recipientelor este destinata acoperirii necesarului de colectare pe Zonele 2,3 si 4. In Zona 1 de colectare exista asigurata infrastructura de colectare pe cel putin 3 fractii. Pentru orase este cuprinsa in proiect achizitia de recipiente destinate colectarii biodeseurilor. Ridicarea separata a biodeseurilor devine obligatorie in mediul urban de la 1 ianuarie 2024. In zona rurala au fost distribuite compostoare in toate localitatile. Populatia de la sate are obligatia sa composteze acest tip de fractie. In cazul obtinerii finantarii, proiectul face posibila aplicarea principiului „plateste dupa cat arunci”. Atat pubelele achizitionate in proiect, cat si cele aflate deja la populatie vor fi cipate", arata ADI Deseuri Maramures.
Dragos HOJDA

The post IN MARAMURES – Pubele cipate pentru colectarea deseurilor. Obligativitate din 2024 pentru cei de la orase appeared first on ZiarMM.

Comments