IN PROPRIA CASA – A filmat un tantar-tigru, care transmite virusul Zika

IN PROPRIA CASA – A filmat un tantar-tigru, care transmite virusul Zika

ÎN PROPRIA CASĂ Alertă în Capitală. Tânţarul-tigru, care transmite virusul Zika, a fost filmat de un bucureştean în propria casă, după ce i-a înţepat copilul.
ÎN PROPRIA CASĂ Alertat, omul a postat filmarea pe Facebook şi se întreabă ce fac autorităţile pentru prevenirea răspândirii acesteia.

Pentru combaterea virusului Zika, nu există deocamdată un tratament, informează B1 TV.

Tânţarii-tigru sunt tot mai prezenți în Capitală. Cercetătorii spun că şi-au făcut apariţia şi în alte zone ale ţării, încă de acum 3-4 ani. Iar din cauza lipsei tratamentelor de dezinsecţie s-au înmulţit foarte mult. Printre bolile transmise se numără febra galbenă şi virusul Zika.

”Pozele de mai jos sunt ale unui țânțar tigru prins de mine în București, zona Tineretului și apoi imagini cu piciorul fiului meu la o zi după ce a fost înțepat. Direcția de sănătate Publică a Municipiului București ce face? Ministerul Sănătății ce face? Primăria Municipiului București ce face? Dormiți dragi funcționari? De ce vă mai plătim stimați funcționari publici dacă nu vă faceți treaba? De ce mai sunteți în aceste instituții dacă nu știți să vă faceți treaba?”, sunt câteva dintre întrebările unui părinte speriat de bolile pe care acest tânţar le poate transmite.

Internautul mai spune că ar trebui inițiată o campanie de informare și prevenire pentru români.

În vară, Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a subliniat că a cerut în repetate rânduri Primăriei Capitalei să demareze acţiunile de dezinsecţie împotriva ţânţarului-tigru, dar şi a altor specii. În cele din urmă, a fost alocat un buget de câteva zeci de mii de euro.
Până acum, cercetătorii nu au descoperit medicamente sau vaccinuri eficiente împotriva virusului Zika.

sursa info

Comments