IN PROPRIA tARA – Romani jigniti acasa

IN PROPRIA tARA – Romani jigniti acasa

ÎN PROPRIA ŢARĂ Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE), își exprimă îngrijorarea cu privire la situația românilor din străinătate care în această perioadă sunt în țară și pentru a-și reînnoi documentele trebuie să suporte cozi infernale.

ÎN PROPRIA ŢARĂ “Am primit în ultimele zile nenumărate mesaje de la români din diaspora care în această perioadă se află în țară și încearcă sa își reînnoiască documentele.

De aceea:

 – Cerem Guvernului României suplimentarea de urgență pe toată perioada vacanței a numărului funcționarilor din Instituțiile Statului Român care eliberează documente de identitate.

– De asemenea cerem Guvernului României eliberarea cărților de identitate și în Consulatele românești din străinătate. Reamintim că în acest moment românii din străinătate care doresc să își reînnoiască cărțile de identitate trebuie să se deplaseze în țară alocând nejustificat timp și bani.

“Este dureros sa te întorci în propria țară și să fii supus la cozi infernale de ore sau chiar zile întregi. De asemenea, ne sunt semnalate cazuri în care oamenii noștri sunt obligați să asculte jignirile funcționarilor sau apropouri la șpagă” a declarat Daniel Tecu presedinte FADERE (Federația asociațiilor de romani din Europa)”, se arată într-un comunicat de presă.

sursa info

sursa foto

Comments