INAUGURARE – Primul skatepark din Baia Mare a fost finalizat

INAUGURARE – Primul skatepark din Baia Mare a fost finalizat

INAUGURARE Iubitorii de sporturi extreme din Baia Mare au un motiv de bucurie. După mulţi ani în care au așteptat să aibă o suprafață dedicată exclusiv pasiunii lor, începând de miercuri, 10 august, visul lor a devenit realitate.

INAUGURARE Astfel, reprezentanții Primăriei Baia Mare au semnat recepția finală a lucrărilor de executare al primului skatepark din municipiu.

Acesta urmează să fie deschis publicului cel mai probabil la finalul acestei luni sau la începutul lui septembrie, după ce consilierii locali vor aproba regulamentul de funcționare al obiectivului. Aceste decizii vor fi stabilite împreună cu iubitorii de sporturi extreme din municipiul Baia Mare.

Suprafața totală al skatepark-ului se întinde pe 2.110 metri pătrați, iar la recepția finală au fost prezenți atât reprezentanții Primăriei Baia Mare cât și consilierii locali din forul administrativ.

skatepark

„Perioada de garanție este de doi ani, iar în acest răstimp dacă apare vreo deficiență vizavi de investiție acestea vor cădea în sarcina executantului. După semnarea procesului verbal de recepție acest obiectiv va fi preluat de Serviciul Public Ambient Urban în administrare, întreținere și tot ce ține de bună funcționare. Este un obiectiv care a fost asumat în urmă cu mai mulți ani de Consiliul Local și municipiul Baia Mare și am considerat că este de bun augur să vă invit pe toți pentru că este o realizare a municipiului. Ne bucurăm că putem veni în întâmpinarea tinerilor și a iubitorilor de sport pentru a se simți cât mai bine și a avea un loc destinat exclusiv lor”, a declarat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Zona de agrement cuprinde două suprafețe, una dedicată bikerilor și una pentru skateri. Odată ce a fost finalizat, skatepark-ul împreună cu Câmpul Tineretului au devenit cele mai importante puncte de atracție ale zonei din jurul Stadionului Municipal „Viorel Mateianu”.

skatepark1

„Are două mari zone, una destinată bicicliștilor care este situată în partea din spate și este de 606 metri pătrați. Această zonă are stratul de pământ, acel pământ va suferi pe parcursul utilizării modificări. Pământul a fost stabilizat cu praf de ciment pentru a-i da o consistență. Am făcut un depozit de pământ către gardul cimitirului pentru ca să mai poată fi completat perimetrul atunci când este nevoie. Suprafața cea mai mare este destinată skaterilor. Este vorba despre suprafețe betonate, prefabricate. Această suprafață are 1214 metri pătrați”, a declarat Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei Baia Mare.

Proiectul de realizare a unui skatepark in municipiul Baia Mare a fost susținut de mulți ani însă demersurile s-au concretizat abia în momentul în care primarul al municipiului Baia Mare a fost Cătălin Cherecheș.

„Am susținut acest proiect începând cu anul 2005 și mă bucur că am ajuns să îl văd realizat. Încă nu îmi vine să cred că s-a realizat. Sper să fie de bun augur pentru municipiul Baia Mare și comunitatea să îmbrățișeze proiectul cu mare drag și să aibă grijă de el”, a spus Dacian Ardelean, reprezentantul clubului sportiv Five-O.

Suprafaţa primului skatepark din Baia Mare a fost testată astăzi de împătimiții sporturilor extreme, aceștia arătându-se mulțumiți de condițiile pe care le oferă perimetrul dedicat exclusiv lor.

Simona Vasiac

Comments