Inca doi ani de asteptare pentru finalizarea Centurii Targovistei. Termenul a fost prelungit pana in...

Proiectul de reabilitare al Centurii Municipiului Târgovişte a fost la un pas de a îngropa primăria în datorii. Executivul risca să primească o corecţie financiară de 100%, însemnând 98 de milioane de lei pentru că proiectul nu a fost terminat la timp.  

Pentru finalizarea lucrărilor a fost accesat un credit în valoare de 74,2 milioane de lei. Stadiul fizic de realizare a lucrărilor la centura municipiului Târgovişte este, la acest moment, de 27%.

”Proiectul centurii ocolitoare trebuie să îl finalizăm până la 31 decembrie 2018, dată maximă stabilită de instrucţiunea POR 144/2015. Este un proiect cu privire la care, la acest moment, s-a expertizat, s-a refăcut proiectarea, fiind în situaţia de a aproba noii indicatori economici astfel încât să putem demara cât mai repede şi licitaţia pentru execuţia de lucrări. Ori ne asumăm să finalizăm proiectul, ori îl blocăm. Nu cred că există cale de mijloc, dacă blocăm proiectul trebuie să dăm înapoi 22 de milioane de lei”, a declarat, vineri, la şedinţa de consiliu local, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Proiectul ar fi trebuit finalizat în 2012, însă şoseaua ocolitoare a Târgoviştei, însă firma câştigătoare, CAST SRL, a intrat în faliment. Constructorul care a câştigat noua licitaţie, efectuată în iulie 2015, SC Good Prod SRL şi SK 13 Pastroy JSC, una a declarat şi alta a făcut sau mai bine zis n-a făcut nimic. În afară de montarea unor borduri, de scormonirea pământului pentru reţeaua de canalizare şi de mici cârpeli pe la poduri, nu s-a mişcat nimic.

Centura Târgoviştei este un proiect accesat pe POR 2007-2013, axa prioritară 2, îmbunătăţirea infrastructuri de tranport  regionale şi locale. Proiectul are o valoare de peste 92 de milioane de lei, din care valoare nerambursabilă eligilă, 86,50%, valoarea eligibilă nerasmbursabilă din bugetul naţional, 11,5%, cofinanţarea eligibilă a Primăriei, fiind de 2%.

Investiţia are în vedere modernizarea şi reabilitarea a 13,8 km de drum, extinderea şoselei de centură la patru benzi, reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii. 

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii. 

Comments