INCA O LOVITURA PENTRU DNA - Ce s-a decis in cazul judecatoarei Viorica Costiniu

INCA O LOVITURA PENTRU DNA - Ce s-a decis in cazul judecatoarei Viorica Costiniu

LOVITURĂ PENTRU DNA  Curtea de Apel Bucureşti a respins, pentru a patra oară, cererea DNA de recuzare a judecătoarei Viorica Costiniu, magistratul care judecă dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu.

La ultimul termen de judecată, pe 12 iulie, Viorica Costiniu a decis sesizarea procurorului general al României, precum şi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu privire la faptul că procurorul care a întocmit rechizitoriul în cauză nu a răspuns solicitării instanţei de a i se comunica stadiul cercetărilor în ceea ce priveşte persoanele faţă de care s-a dispus disjungerea pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, scrie News.ro.

Instanţa a mai făcut o astfel de adresă de două ori şi i s-a răspuns de fiecare dată că persoanele nominalizate sunt cercetate în continuare. Costiniu a cerut CSM să efectueze verificări şi să ia măsurile ce se impun, fără a preciza însă în baza cărui text de lege poate să efectueze Consiliul verificări şi să ia măsuri împotriva unui procuror. Acesta a fost şi motivul pentru care DNA a cerut, pentru a patra oară, recuzarea judecătorului, cerere respinsă ca inadmisibilă.

Alte cereri de recuzare ale aceluiaşi magistrat au fost respinse de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 aprilie 2015, 5 octombrie 2015 şi pe 23 noiembrie 2015.

Conform procedurii, cererea de recuzare a judecătorului trebuie motivată de procuror, iar completul imediat următor, format dintr-un singur judecător, o soluţionează.

Pe 28 noiembrie 2014, judecătoarea Viorica Costiniu a decis să returneze dosarul lui Duicu la DNA şi a invocat o serie de chestiuni procedurale. Astfel, ea a susţinut că o serie de fapte ale unui inculpat din dosar nu au fost descrise suficient în rechizitoriu, motiv pentru care a cerut refacerea urmăririi penale. Decizia a fost atacată de procurorii DNA la instanţa supremă care a decis că dosarul să fie judecat, în continuare, de Curtea de Apel Bucureşti.

Mai multe, aici.

Sursă foto.

Comments