Incepe festivalul Undercloud. Ce spectacole de teatru si ce filme vedem

Incepe festivalul Undercloud. Ce spectacole de teatru si ce filme vedem

Incepe festivalul Undercloud. Ce spectacole de teatru si ce filme vedem


Undercloud, primul festival de teatru independent din Romania, se desfasoara anul acesta intre 11 si 18 august, in Bucuresti. Editia din acest an are loc exclusiv in aer liber, in curtea Muzeului Antipa si in curtea Muzeului Taranului Roman, dar si online.


In programul din 2020 al Festivalului Undercloud, organizatorii au inclus spectacole de teatru premiate de-a lungul anilor la festival, spectacole-lectura cu actori faimosi, filme romanesti si ateliere pentru copii. Dintre acestea, iata o selectie cu cele mai importante evenimente.


Toate evenimentele se desfasoara in spatii din aer liber, cu reguli de preventie a infectiei cu Sars-CoV-2. Aceste reguli includ purtarea obligatorie a mastii pe durata evenimentului, verificarea temperaturii, folosirea dezinfectantilor si fluxuri distincte de intrare si iesire. Pentru regulamentul complet, consultati site-ul undercloud.ro.


"Proof", regie Andrei si Andreea Grosu, unteatru

16 august de la ora 20.00, curtea MTR, 50 de lei


E spectacolul care-i readuce impreuna pe Dana Rogoz si Marian Ralea. O poveste foarte bine spusa despre iubire si grija despre ceea ce mostenim de la parintii nostri si relatia noastra cu aceste mosteniri. Cititi cronica aici.


"Work. No Travel", regie Bobi Pricop, Centrul de Teatru Educational Replika

17 august de la ora 22.00, online, 50 de lei


Este cel mai bun spectacol de teatru online lansat in ultimele luni, pe durata pandemiei de coronavirus. Gandit initial pentru scena, regizorul Bobi Pricop si echipa lui au regandit spectacolul pentru online, incluzand spectatorii in viata spectacolului intr-un mod activ si util.


Prezinta marturiile oamenilor care au emigrat in Europa la inceputul anilor '90 pentru o viata mai buna. Aflam despre experientele lor de munca, uneori traumatice, sacrificiile lor si felurile in care migratia i-a format ca oameni, dar si pe noi, ca societate.


"Efectul razelor gamma asupra craitelor lunatice", regia Maria Camarasan, Teatrul Metropolis

17 august de la ora 21.00, curtea MTR, 50 de lei


O distributie excelenta - Oana Pellea, Alexandrina Halic, Florina Gleznea si Cristina Casian - intr-un spectacol premiat la Undercloud in 2017.


Personajul
jucat de Oana Pellea e mama a doua adolescente: una traieste o
trauma sexuala, alta e pasionata de viata. Cu umor si ironie,
spectacolul vorbeste despre relatia dintre generatii, despre
grijile unei mame si despre speranta salvatoare.


"Babel", de Arcadie Rusu, Linotip

11 august de la ora 20.00 si 22.00, curtea MTR, 50 de lei


Un spectacol de dans contemporan. care vorbeste prin miscare si limbajul corpului despre omul contemporan si viata lui in orasele care arata ca niste jungle, intr-o cursa fara sfarsit pentru supravietuire. Aduce in lumina dezechilibrele provocate de un stil de viata guvernat de posesii materiale si speranta ca, prin intoarcerea la emotii, echilibrul poate fi redobandit.


"Mai dragut decat Dostoievski", de Chris Simion-Mercurian

11 august de la 19.00, Gradina Antipa, gratuit cu rezervare la [email protected]


Spectacol de lectura si performance realizat de regizoarea Chris Simion-Mercurian, dupa texte scrise de Nora Iuga si de Angela Baciu, interpretate de Maia Morgenstern si Carla-Maria Teaha.


Prin
25 de tablouri scurte, textul este un dialog colocvial cu observatii
cotidiene, satira politica, calambururi.


"Noaptea de foc", cu Marius Manole

14 august de la 22.30, curtea MTR, 50 de lei


Un spectacol-lectura, care dramatizeaza romanul "Noaptea de foc" al scriitorului Eric-Emmanuel Schmitt.


Actorul Marius Manole se reintalneste cu textele lui Schmitt, dupa faimosul spectacol "Oscar si Tanti Roz".


"Noaptea de foc" urmareste experienta unui personaj care calatoreste in Sahara, acolo unde se rataceste si unde traieste o experienta spirituala care-i va schimba viata.


"Totul nu va fi bine", regie Adrian Pirvu si Helena Maksyom

15 august de la 23.30, curtea MTR, 16 lei


Un film romanesc care ajunge in Bucuresti imediat dupa premiera nationala de la TIFF 2020.


Spune povestea unui regizor pe jumatate nevazator care porneste intr-o calatorie pentru a gasi si alti oameni afectati de accidentul nuclear de la Cernobil. In Ucraina, se indragosteste de o tanara si asta ii schimba viata.


Programul complet al festivalului este disponibil la adresa www.undercloud.ro.


Comments