Incident la Spitalul "Elena Beldiman" din Barlad. O batrana infectata cu COVID-19 s-a opus incercarilor rudelor de a o scoate din unitatea medicala

Incident la Spitalul "Elena Beldiman" din

Incident la Spitalul "Elena Beldiman" din Barlad. O batrana infectata cu COVID-19 s-a opus incercari...


Un eveniment mai putin intalmnit a avut loc, in urma cu cateva zile, la Spitalul "Elena Beldimand" din Barlad. O batrana din comuna Stefan cel Mare, depistata pozitiv cu noul coronavirus, a fost cat pe ce sa fie luata acasa de familie, impotriva vointei ei, dupa ce medicii infectionisti au decis sa o interneze, informeaza barladulmeu.ro.


In varsta de 81 de ani, femeia fusese transferata de la Spitalul Judetean Vaslui. Fiica si nepoata batranei au venit la Barlad, dornice sa o ia acasa pe aceasta. Cele doua au pretins ca tusea, febra si dificultatile de respiratie cu care se confrunta ruda lor nu au legatura cu COVID-19.


Recent intoarsa din strainatate, nepoata batranei le-a spus medicilor ca virusul nu exista. Aceasta le-a cerut cadrelor medicale sa o externeze pe bunica ei, desi aceasta refuza categoric sa plece din spital.


Pana la urma, batrana a reusit sa-si convinga nepoata si fiica sa se intoarca acasa fara ea.


Incidentul a fost confirmat de conducerea Spitalului "Elena Beldiman". Purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Angelica Gramaticu, a declarat, pentru sursa citata, ca pacienta nu ar fi putut fi internata fara a-si da consimtamantul scris: "Cu toate acestea, cadrele medicale au mai intrebat-o o data, in fata familiei, daca vrea sa ramana internata, iar raspunsul a fost afirmativ".


Foto: spital-barlad.ro


Comments