INEDIT – In Maramures bacalaureatul se da inclusiv din spaniola si italiana

INEDIT – In Maramures bacalaureatul se da inclusiv din spaniola si italiana

Absolventii claselor a XII-a susțin în perioada 27 iunie -1 iulie proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Maramureș, Adriana Meșter, în sălile de examinare vor intra 2.829 de absolvenți.

Statisticile întocmite arată că majoritatea dintre tinerii absolvenți, respectiv 2. 342 vor susține examenul la limba engleză, 409 la limba franceză, 33 la rusă, 20 la germană, 17 spaniolă și 8 la italiană.

În 27 iunie aceștia vor trebui să treacă proba de audiție și pe cea scrisă, iar ulterior, între 28 iunie și 1 iulie, pe cea orală.

Practic, potrivit graficul întocmit, pe 28, 29, 30 iunie se va desfășura proba orală la limba engleză, pe 29 și 30 iunie cea la franceză, italiană și germana, iar pe 1 iulie la italiană și rusă.

Așa ca și la celelalte probe orale, candidatul va extrage un bilet şi va primi hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei câte 10 – 15 minute.

Proba competențelor lingvistice încheie șirul probelor orale de la examenul maturității.

Pentru absolvenții de clasa a XII- a greul începe însă peste o săptămână, respectiv în 4 iulie, atunci când încep probele scrise ale aceluiași examen.

Comments