INFIRM, dintr-un gest gresit. Un motociclist din Capitala se lupta de 6 ani sa-si gaseasca dreptatea

INFIRM, dintr-un gest gresit. Un motociclist din Capitala se lupta de 6 ani sa-si gaseasca dreptatea

INFIRM, dintr-un gest gresit. Un motociclist din Capitala se lupta de 6 ani sa-si gaseasca dreptatea

INFIRM, dintr-un gest greşit. Un motociclist din Capitală se luptă de 6 ani să-şi găsească dreptatea
INFIRM, dintr-un gest greşit. Un motociclist din Capitală se luptă de 6 ani să-şi găsească dreptatea

Aproape şase ani au trecut de la teribilul accident petrecut într-o zonă centrală a Capitalei şi nici până acum nu s-a stabilit cine a greşit. Pe Alex Angelescu, motociclistul din imagini, l-a costat scump: 100 de zile de spitalizare, urmate un handicap pe viaţă: un picior mai scurt decât celălalt.

"Accidentul mi-a schimbat viaţa total, pentru ca trebuie sa fac permanent recuperare, imi lipsesc anumite parti anatomice, nu mai pot sa fac anumite activitati", a declarat Alex Bruno Angelescu, pentru Realitatea TV.

Alex îl învinovăţeşte pe poliţistul de la Brigada Rutieră Bucureşti pentru că, deşi el circula pe drumul cu prioritate, agentul i-a făcut semn prea târziu şi nu a mai avut posibilitatea să evite coliziunea. Dosarul penal, deschis acum mai bine de cinci ani, s-a plimbat de la poliţie la parchet. După expertize peste expertize, parchetul a trimis în sfârşit dosarul în instanţă, în luna februarie a acestui an, când judecătorii l-au reîntors din cauza unei erori a procurorului de caz.

"Cu alte cuvinte, dupa aproape sase ani, am luat o de la capat. Scopul lor este sa astepte prescrierea faptei", spune Alex.

Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii parchetului nu au oferit până acum nicio explicaţie pentru durata cercetărilor şi greşeala făcută.

Alex mizează pe raportul unui expert numit de parchetul care a coordonat investigaţia.

Pe baza imaginilor surprinse de camera de supraveghere montată în zonă, un expert în autovehicule şi circulaţie rutieră desemnat de anchetatori a stabilit că din punctul în care motociclistul a văzut semnalul agentului de la rutieră şi până în intersecţie, a avut la dispoziţie o singură secundă să frâneze. Însă, ar fi avut nevoie de 3,73 de secunde pentru evitarea impactului.

Viteza cu care rula motociclistul a fost stabilită la 56 de kilometri pe oră, într-o zonă în care limita era de 60 de kilometri pe oră. Agentul rutier a susţinut însă că viteza era de 65-70 kilometri pe oră şi de aceea ar fi fost imposibilă frânarea.

"In 2012, am fost convocat la politia rutiera, in mod neoficial, un domn de acolo, nu mai stiu ce grad avea si ce functie avea, m-a rugat sa retrag plangerea deoarece politistul este baiat tanar si ii este frica sa nu cumva sa se sinucida", a mai spus Alex.

Reprezentanţii Brigăzii Rutiere nu au oferit un punct de vedere la acuzaţiile motociclistului. Agentul din imagini nu a putut fi contactat, însă am aflat că nu mai lucrează de patru ani la Brigada Rutieră, dar este poliţist în cadrul unei secţii din Capitală. Pe Alex, cheltuielile de spitalizare l-au costat până acum 30.000 euro şi îl mai aşteaptă alte operaţii.

Articole recomandate

Comments