INTALNIRE – Consiliul Judetean Maramures consolideaza parteneriatele cu Republica Moldova

INTALNIRE – Consiliul Judetean Maramures consolideaza parteneriatele cu Republica Moldova

PARTENERIATE. Peste 40 de reprezentanti din Republica Moldova, presedinti de raioane, consilieri raionali, experti din domeniul sanitar si al administratiei sosesc maine, 26 aprilie 2023, in Maramures pentru a participa la evenimentul ,,Impulsionarea absorbtiei fondurilor europene de catre Republica Moldova" – tara candidata la Uniunea Europeana. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Maramures si Institutul de Dezvoltare si Expertiza a Proiectelor din Republica Moldova cu scopul de a crea oportunitati de cooperare intre actori cheie din Romania si Republica Moldova, precum si de a constitui parteneriate pentru oferirea de expertiza partenerilor moldoveni in domeniul atragerii fondurilor europene de pre-aderare ce le vor fi puse la dispozitie in viitorul apropiat.

&

Totodata, se vor prezenta proiectele Consiliului Judetean Maramures realizate cu finantare europeana si se va organiza o vizita de studiu in teren la proiectul finantat prin programul RO-UA: ,,Althera – Centrul de Terapii Alternative".

&

Judetul Maramures este infratit si are o stransa cooperare cu raioanele Hincesti si Straseni, urmand sa dezvolte noi parteneriate cu raioanele Ungheni si Anenii Noi. In cadrul evenimentului se va semna si scrisoarea de intentie pentru infratirea cu Raionul Anenii Noi din Republica Moldova.

&

La evenimentul de maine vor fi prezenti de la nivel guvernamental Adrian Raulea, secretar de stat in Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ioan Haiduc, Subsecretar de stat in Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice, Ciprian Hojda, consilier de stat in Cancelaria Prim-Ministrului. Presedintii consiliilor judetene Salaj si Satu Mare vor fi, de asemenea, prezenti in Maramures.

&

A doua zi, delegatii vor vizita o serie de obiective din municipiul Baia Mare si vor avea intalniri bilaterale cu Executivul Consiliului Judetean Maramures.

Institutul de Dezvoltare si Expertiza a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP) este o organizatie care are misiunea de a coagula eforturile unui numar mare de experti, reprezentanti ai mediului academic, lideri de opinie si reprezentanti ai societatii civile, in activitati indreptate spre dezvoltarea regionala si a comunitatilor locale.

&

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Articolul INTALNIRE – Consiliul Judetean Maramures consolideaza parteneriatele cu Republica Moldova apare prima data in 2mnews.

Comments