Intalnire cruciala la nivelul Uniunii Europene! Ministrii Sanatatii din blocul comunitar vor discuta despre vaccinul AstraZeneca

Intalnire cruciala la nivelul Uniunii

Intalnire cruciala la nivelul Uniunii Europene! Ministrii Sanatatii din blocul comunitar vor discuta...

Ministerul Sanatatii din Spania, condus de Carolina Darias, a informat despre convocarea acestei reuniuni, programata pentru ora 16:00 GMT.Agentia Europeana a Medicamentului a anuntat tot pentru dupa-amiaza concluziile asupra evaluarii din ultimele doua saptamani a sigurantei vaccinului de la AstraZeneca, referitor la unele cazuri neobisnuite de tromboembolism raportate la mai multi pacienti dupa administrarea acestui ser.In cazul in care se va continua administrarea sa in UE, se va decide interzicerea sa la anumite categorii in functie de varsta, sex sau istoric medical, daca se va considera ca sunt mai predispuse la dezvoltarea de cheaguri sangvine, iar concluzia va fi ca aceste incidente sunt legate de vaccinare.Odata aflate concluziile EMA, ministrii europeni ai sanatatii se vor reuni online pentru a adopta eventuale decizii privind utilizarea vaccinului de AstraZeneca, scriu jurnalistii de la Agerpres.Sapte decese provocate de tromboza au fost raportate in Marea Britanie, dintr-un total de 30 de cazuri identificate. In total, peste 18 milioane de doze cu vaccinul de la AstraZeneca au fost administrate in aceasta tara.

Cum au gestionat unele tari criza vaccinului AstraZeneca

Din precautie, mai multe tari europene au decis sa suspende administrarea vaccinului la cei cu varste sub 60 de ani, precum Franta, Germania si Canada. Norvegia si Danemarca au suspendat total administrarea vaccinului de AstraZeneca.

Comments