INTERVIU Liviu Dragnea, Episodul 2. Acuzatii dupa inculparea in dosarul Tel Drum: O sa fiu folosit i...

Liviu Dragnea spune ca nu intelege de ce i s-a schimbat calitatea in dosar de la suspect la inculpat in dosarul Tel Drum

,,Pai, nu stiu, pe citatie scrie ca ma cheama sa-mi aduca la cunostinta calitatea de inculpat. Intre timp, stand aici, probabil ca am facut ceva prostii pe la garaj si trebuie sa fiu inculpat", a spus Liviu Dragnea, despre schimbarea calitatii din dosarul Tel Drum din suspect in inculpat.

Liviu Dragnea acuza in continuare ca in acest fel se vrea condamnarea sa in dosarul Tel Drum pentru a fi folosita in campania electorala.

,,Sigur ca o sa fiu folosit! Clar, o sa fiu folosit! E stravezie strategia, limpede. Nu s-a mai operat de mult in dosarul asta. Chiar i-am spus Irinei la un moment dat, i-am spus si Flaviei (Flavia Teodorescu, avocata sa - n.red.) acum ceva timp ca undeva in aceasta vara vor iesi pe piata cu ceva, eventual cu asta... Pentru ca nu au ce sa spuna! Le va fi foarte greu in campanie", a spus fostul lider PSD in interviul acordat Ancai Alexandrescu si difuzat vineri, in exclusivitate, la Realitatea PLUS.

EXCLUSIV, primul interviu al lui Dragnea din inchisoare: Disperarea e mare, au redeschis Teldrum si se leaga de Irina

,,Maine (vineri - n.red.) sunt citat la DNA in dosarul cu Tel Drum care brusc, dupa 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu putin timp inainte de campania electorala.

Sa se discute despre acest dosar in care - si daca ma intrebi de ce sunt acuzat, sincer nu stiu. Era vorba despre doua drumuri facute cu fonduri europene. Drumurile exista. Eu sunt acuzat ca in timpul mandatului meu s-au facut doua drumuri importante din judetul ala", a declarat Dragnea in primul episod al interviului difuzat, in exclusivitate, joi, de Realitatea PLUS.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a ajuns vineri in fata procurorilor DNA, pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de inculpat in dosarul Tel Drum.

Liviu Dragnea a fost adus la sediul DNA cu o duba de la penitenciarul Rahova, acolo unde se afla incarcerat de mai bine de un an, pentru a ispasi o condamnare de 3 ani si jumatate, in dosarul angajarilor fictive de la DGAPSC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost tinut in fata DNA, in duba, timp de jumatate de ora, dupa care a fost escortat catre interiorul institutiei.

Lui Dragnea i s-a schimbat calitatea de suspect in cea de inculpat. La fel s-a intamplat si cu prietenul sau Marian Fiscuci, fost director al Tel Drum, prezent si el in fata procurorilor.

Liviu Dragnea a ajuns la DNA! Fostul lider PSD a devenit INCULPAT in dosarul Tel Drum, alaturi de primul director al companiei - Marian Fiscuci

Dragnea, insotit de avocata Flavia Teodosiu, a stat o ora si 20 de minute la DNA, dupa care s-a intors la Penitenciarul Rahova. La iesire, avocata a raspuns la cateva intrebari ale jurnalistilor: "Nu stiu de ce a durat atat, pentru ca sunt foarfe multe hartii de citit. Ordonanta este foarte mare si trebuie citita. Si am citit partial cat s-a putut".

Dosarul Tel Drum a fost deschis in 2016, iar un an mai tarziu fostul lider PSD a fost pus sub acuzare pentru 5 infractiuni, doua de abuz in serviciu, doua de frauda cu fonduri europene si una de constituire de grup infractional organizat.

Procurorii sustin ca firma de constructii din Teleorman este controlata, prin interpusi, de catre Liviu Dragnea, dar acesta a negat vehement acest lucru.

Rechizitoriul procurorilor consemneaza faptul ca, in anul 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comerciala TEL DRUM SA in cadrul programului ,,Cresterea Competitivitatii Economice", finantat din fonduri europene. In cadrul proiectului, TEL DRUM SA urma sa achizitioneze o ,,statie mobila de mixturi asfaltice pentru cresterea competitivitatii economice a SC TEL DRUM SA". Data de implementare a acestui proiect era 31 decembrie 2015. Licitatia a fost castigata de firma WFA Impex SRL. Dupa depunerea cererii de rambursare in luna februarie 2016, beneficiarul TEL DRUM SA a primit in cadrul proiectului, suma nerambursabila de 4.849.375 lei, suma apropiata de valoarea maxima eligibila, din care majoritatea, respectiv suma de 4.170.462,5 lei provenind din fonduri europene.

In cadrul proiectului finantat din bani europeni, reprezentantii Tel Drum SA si reprezentantul WFA Impex SRL au incalcat, pe de-o parte, regulile privind derularea procedurii de atribuire a contractului de furnizare si, pe de alta parte, au intocmit documente care atestau fapte si imprejurari nereale: au simulat procedura de atribuire, reprezentantii Tel Drum SA fiind in realitate cei care au negociat pretul si conditiile achizitiei utilajului de la firma furnizoare, in timp ce WFA Impex SRL a fost doar un satelit al Teldrum in procedura si au dat firmei WFA Impex SRL informatiile privind derularea proiectului, conditiile de participare si documentatia tehnica inainte de publicarea anuntului de cerere de oferte, prin aceasta eliminand caracterul concurential al procedurii de atribuire. Documentele cu continut nerealau fost ulterior utilizate pentru acordarea sumei de 4.849.375 lei cu titlu de cheltuiala eligibila nerambursabila (din fonduri europene si din bugetul national), suma obtinuta pe nedrept de Tel Drum SA.Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene s-a constituit parte civila in cauza cu suma de cu suma de 4.849.375 lei reprezentand cheltuiala eligibila nerambursabila.

Aceasta parte a complicatului dosar Teldrum s-a construit in baza unei sesizari din partea Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, inregistrata la data de 16 mai 2017.

Comments