INTERVIURI BAIA MARE 2021 – ,,Alaturi de alti tineri cu idei marete, cu initiativa si dornici de a a...

INTERVIURI BAIA MARE 2021 La 18 ani, când tinerii de vârsta ei se gândesc care este cel mai în vogă club din Baia Mare sau ce haine de firmă să își cumpere, Andreea a ales să se alăture ca și voluntar echipei Baia Mare 2021. Pasul spre echipa pe care astăzi o consideră ca și o familie l-a făcut în primăvara acestui an, iar de atunci a participat activ la o serie de proiecte și acțiuni prin care Baia Mare are posibilitatea de a fi înobilat cu titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Fiecare acțiune la care a participat ca și voluntar a făcut-o să privească lucrurile cu maturitate și să creadă tot mai mult în șansa pe care o are municipiul Baia Mare în această competiție europeană. Despre ce înseamnă munca de voluntariat în cadrul echipei Baia Mare 2021, dar și despre cum vede Andreea Săsăran acest proiect măreț, aflați în interviul de mai jos.

Simona Vasiac/ActualMM:  Faci parte, ca și voluntar, din echipa Baia Mare 2021. Ce te-a determinat să faci acest pas? Când l-ai făcut?

Andreea Săsaran: Povestea Baia Mare 2021 a început în urmă cu câteva luni şi spun cu mândrie că fac parte din această echipă. Totul a început în luna martie când mi s-a oferit oportunitatea de a participa ca voluntar în cadrul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 unde am acceptat fără a sta prea mult pe gânduri, mai mult pentru mine fiind o oportunitate greu de refuzat, o onoare şi o adevărată experienţă. Odată cu finalizarea acestui proiect am primit şansa de a rămâne ca voluntar în această echipă.Ce m-a determinat să rămân? Sunt o persoană care este atrasă de partea culturală şi mereu mi-a plăcut să mă implic  în activităţi pe această temă. Aşadar, foarte simplu, aş spune că alături de alţi tineri cu idei măreţe, cu iniţiativă şi dornici de a aduce oraşului momente frumoase am putea pas cu pas să contribuim la câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii. Şi, totodată, atmosfera din cadrul acestui ONG şi ideea că pot fi una dintre acele persoane care a ajutat la dezvoltarea oraşului şi nu numai.

Care a fost acțiunea din cadrul Baia Mare 2021 care te-a atras cel mai mult? De ce?

O întrebare grea, deoarece mereu mi-a fost greu să aleg o activitate favorită şi am să vă spun şi de ce. Participând la tot felul de activităţi, dar şi organizându-le, te obişnuieşti să vezi lucrurile altfel, pentru că şti cât de multă muncă se află în spatele unui proiect care vine şi cu un anumit proces pe o anumită durată de timp prin care înveţi o mulţime de lucrui, dobândeşti competenţe şi tu ca persoană te dezvolţi extrem de mult ajungând să poţi vorbi chiar şi de o experienţă. Fiecare activitate este o poveste în sine ce aduce bineînţeles o morală, oameni frumoşi, întâmplări şi ceea ce iubesc eu cel mai mult: amintiri. Însă, dacă e să numesc o activitate dragă mie, aş spune de proiectul: ”Preţuieşte viaţa”, deoarece a fost una dintre cele mai motivaţionale activităţi la care am participat, a fost precum o lecţie de viaţă ce m-a făcut să deschid mai tare ochii şi sufletul, m-a împins să apreciez mai mult ceea ce am, pe cine am şi cel mai important pe mine. Mi-am reamintit cât de important e să te preţuieşti şi să-ţi preţuieşti fiecare moment din viaţă, să trăieşti ca şi cum mâine nu ar mai fi şi să înveţi din lecţiile oferite de viaţă, să înveţi să faci bine din rău. La fel de dragă îmi este şi Selecţia Naţionala Eurovision fiindcă este prima activitate alături de echipa Baia Mare 2021 şi care mi-a deschis uşa spre această familie.

Ce sfaturi ai da tinerilor pentru a-i impulsiona să se alăture echipei Baia Mare 2021?

Baia Mare 2021 este mai mult decât un ONG, este o mare famile şi o mare oportunitate. Încurajez toţi tinerii care au idei de proiecte şi îşi doresc să le pună în aplicare să vină la noi şi nu doar ei, dacă sunt tineri care vor să facă ceva în timăul lor liber sunt mai mult decât bineveniţi aici, deasemenea tinerii care îşi doresc să facă parte din echipa ce va scoate tot ce e mai bun din Baia Mare sunt aşteptaţi la sediul fundaţiei. Vreau să le zic să aibă încredere în ei şi în ideile lor, nu există idee proastă sau greşită. Mi-ar plăcea să văd mai mulţi tineri implicaţi, cu mai mult curaj de exprimare. La noi se poate, uşile fundaţiei sunt mereu deschise.

Ce înseamnă pentru tine acest proiect prin care Baia Mare intenționează să scrie istorie?

Un punct de mândrie că sunt băimăreancă şi voluntară a proiectului ce scrie istorie. Cred cu tot sufletul în acest proiect şi în ce poate face acesta pentru Baia Mare şi pentru oamenii din acest oraş, cred în echipa din spatele acestui proiect care munceşte din zori pentru a scoate oraşul la lumină. Acest proiect este doar începutul unei călătorii frumoase.

Cum ai descrie echipa Baia Mare 2021?

Echipa Baia Mare 2021 este o familie cu oameni minunaţi, extrem de dedicaţi, ce pun mult suflet în tot ceea ce fac. Oameni care cred în acest oraş şi se zbat pentru a scoate tot ce e mai frumos la suprafaţă. Entuziasmul este unul dintre cuvintele cheie ale acestei echipe unde persoanele se încurajează, se motivează unele pe altele şi se susţin mereu. Nu este o zi în care zâmbetele, determinarea, voinţa să lipsească. Baia Mare 2021 – o echipă plină de iubire şi puse pe fapte mari.

INTERVIURI BAIA MARE 2021 andreea săsăran

Ce înseamnă Baia Mare pentru tine?

Baia Mare, în primul rând, pentru mine este acasă, locul unde am si pot avea totul. Baia Mare este un oraş cu un potenţial enorm, un oraş unde vei găsi tot ceea ce cauţi. Este un oraş pentru care voi lupta mereu şi este locul unde mereu mă voi întoarce cu foarte mult drag. Pe scurt Baia Mare este oraşul de aur.

Interviu realizat de Simona Vasiac.

Fotografii din arhiva personală/Andreea Săsăran

Comments