Istoricul Cristian Troncota, despre colaborarea cu Securitatea a lui Basescu: Este o situatie pe care romanii o pot digera cu greu

Istoricul Cristian Troncota, despre

Istoricul Cristian Troncota, despre colaborarea cu Securitatea a lui Basescu: Este o situatie pe car...

"Nu stiu daca s-a facut o expertiza olografa. Daca dansul a spus ca este scrisul sau, nu mai are rost aceasta expertiza. Este foarte greu sa contesti evidentele. Procedural, s-a spus corect ca are acest drept, dar, in esenta, ce argumente poate aduce pentru a anula aceasta hotarare a instantei? Si noi, romanii, suntem pusi intr-o situatie pe care foarte greu o putem digera. Totusi, fostul nostru presedinte in doua mandate, cu doua mandate de primar, mai multe mandate de parlamentar... au fost realizate pe o declaratie falsa. Asta ne doare pe toti romanii (...)In 2012, cand a fost referendumul, au fost aruncate la cosul de gunoi peste 7 milioane de voturi care nu-l mai voiau presedinte. Pe baza unei erate, s-a considerat ca nu este valabil acest referendum, pentru a pune in functiune un fost informator al politiei politice", a spus istoricul, la Realitatea Plus.

Curtea de Apel a decis, in 2019, ca Traian Basescu a colaborat cu Securitatea. La alegerile locale recente, cand a candidat din partea PMP pentru Primaria Capitalei, fostul presedinte a completat o declaratie pe propria raspundere prin care a sustinut ca nu a fost colaborator. Detalii despre decizia instantei si declaratiile fostului presedinte sunt disponibile AICI.

Comments