JOB – In Marea Britanie se cauta soferi romani!

JOB – In Marea Britanie se cauta soferi romani!

foto libertatea.ro

JOB. Un bărbat din Marea Britanie s-a înfuriat foarte tare după ce a fost informat că nu poate participa la un interviu de angajare din țara lui pentru că nu este român, informează The Sun.

Peter Kennedy, un şofer calificat în vârstă de 45 de ani din Gainsborough, Lincolnshire, a aplicat la un job în cadrul companiei Arriva, după ce văzut un anunţ de angajare „pentru şoferi din Uniunea Europeană”. Bărbatul a plicat fără să stea pe gânduri și chiar a fost programat la interviu, fiind dispus să se mute și cu locuința la aproximativ 200 de kilometrii de locația actuală pentru a lucra pentru compania respectivă.

„Nu e corect deloc. Nu mi s-a dat nici o șansă. Sunt un şofer britanic, dar se pare că nu am nici o şansă să-mi găsesc un job în propria ţară. Nu ştiu dacă e din cauză că românii sunt plătiţi mai puţin ori altceva”, a declarat Petter Kennedy. Potrivit bărbatului, compania de transport în comun dorea să angajeze 30 de şoferi, care să lucreze 38 de ore pe săptămână, pentru care se cerea permis de conducere categoria D, cetăţenie UE, un an de experienţă şi vorbitor de limba engleză.

În emailul primit de Kennedy din partea managerului Arriva era specificat faptul că „cerinţele pe care compania le solicită sunt îndeplinite de românii din zona Watford”.

Sursa info

Comments