JOCURI POLITICE – Inflatie de candidaturi pe listele filialelor PNL la parlamentare

JOCURI POLITICE – Inflatie de candidaturi pe listele filialelor PNL la parlamentare

JOCURI POLITICE. Înghesuială mare pe listele de candidați la parlamentare cu care filialelel liberale vor să vină în fața conducerii centrale. Deși cei de al București au anunțat că se va merge mai mult pe criterii de integritate și performanță, vechile tactici și jocuri de culise nu au fost abandonate. Noii liderii unici de organizații se joacă cu listele și caută să-și impună cât mai mulți dintre apropiații și colegi lor, în timp ce actualii parlamentari bat drumurile spre Capitală pentru a face anticameră în Modrogan la cei cu putere de decizie din conducerea de partid.

Deja listele cu oferta propusă pentru parlament au început să curgă dinspre teritoriu spre conducerea de la București. Pe listele PNL Timiş nu mai puţin de 24 de oameni s-au înscris în cursă. Cap de listă, pentru Senat, este Vasile Blaga, iar această situație s-a transformat pentru liderul filialei, Nicolae Robu într-un atuu.

Potrivit unor surse liberale, Robu a profitat pentru a împânzi lista locurilor eligibile cu proprii lui oameni de încredere. Pe listă, alături de Blaga, se află Ben Oni Ardelean, Maria Barna – fostă membră UNPR și PSD, Liviu Cocean, Adrian Colhon, Dumitru Dinulescu – om de afaceri abonat la contracte cu bani publici și partener de concedii al primarului Nicolae Robu, fostul prefect Ovidiu Drăgănescu, Daniela Mariș, Ionuț Nasleu- consilier personal al edilului Timișoarei, Liliana Oneț, Cosmin Pavlovici, Balint Petrescu, Marilen Pirtea – rector al Universității de Vest Timișoara , Carmen Popescu, Longin Popescu, Alin Popoviciu – deputat cercetat de DNA, Petru Roman – primarul de la Deta, Sabou Gheorghe, Ioan Sas, Doina Schedan și Marian Vasile – secretarul PNL și unul dintre oamenii de încredere ai lui Robu, Bogdan Ghelbere.

La nivelul PNL Brașov, liberali locali se bat cu pumnul în piept că vor ține cont de criteriile de integritate, asumate la nivelul întregului partid, de cele profesionale și de implicarea în comunitate. În plus, 30% dintre locurile candidaților ar fi rezervate pentru doamne. Printre doritori se numără actualul deputat Maria Grecea. Nu și senatorii Marius Neculoiu şi Nicolae Vlad Popa, deputaţii Gabriel Andronache, Gheorghe Ialomiţianu şi Daniel Zamfir şi nici fostul deputat Mihai Donţu. În schimb, o serie de noi aleși locali emit pretenții de candidatură, cazul consilierilor locali Carmen Ferghete Ţop și al lui Adrian Oprică , dar și al consilierului judeţean Dragoş Crăciun.

Liberalii hunedoreni s-au aglomerat și ei la start, mai toți actualii parlamentari dorin încă un mandat. Pe lista pentru Camera Deputatilor s-au înscris: Carmen Hărau, Bogdan Țîmpau, Petru Mărginean, Lucian Heiuș, Ovidiu Furdui, Lenuța Armean, Ionel Burlec și Oltean Mirel Daniel. Pentru Senatul României au optat: Valeriu Butulescu, Petru Mărginean, Dorin Păran, Ioan Dorin Petrui, Lenuța Armean, Dorin Gligor și Carmen Hărău.

Un număr de 15 reprezentanţi PNL Alba vizează și ei funcţii la alegerile parlamentare din acest an. Patru dintre ei vor fotolii de senator, iar restul şi-au depus candidaturile pentru Camera Deputaţilor. Lista, dar şi ordinea urmează să fie aprobată de forurile superioare ale partidului. Pentru Senat vor Alexandru Pereș (în prezent senator), Silviu Ponoran (primar Zlatna), Cornel Berindei și Angelica Mocan. La Cameră își încearcă norocul Corneliu Olaru (primar Horea), Gabriel Pleșa (viceprimar Alba Iulia), Sorin Bumb (consilier judeţean Alba Iulia) Iuliana Şarlea, Dan Simedru (deputat), Claudiu Vasile Racuci, Elena Ignat, Florin Roman (vicepreşedinte CJ Alba), Alin Cucui (vicepreşedinte CJ Alba), Dumitru Fulea, Angelica Mocan și Traian Cornea.

Liberalii gorjeni au alte probleme. Până în prezent, şi-au manifestat intenţia de a candida Dan Vâlceanu, liderul organizației, Severus Militaru, Marcel Romanescu şi Tudor Barbu, însă, lista de doritor este mult mai mare în realitate. Ca și în alte județe însă, liderii din filială invocă lipsa banilor pentru a nu mai departaja printr-un sondaj local, cei mai buni candidați pentru locurile eligibile și a-și impune astfel proprii oameni, mai susțin sursele citate. Scuza găsită o constituie lipsa de disponibilitatea financiară a aspiranților la aceste candidaturi, de vreme ce ei ar trebui să fie cei care scot bani din buzunar pentru a fi măsurați sociologic.

Sursa info

Comments