JUSTITIE – Fost premier, condamnat la 9 ani de inchisoare!

JUSTITIE – Fost premier, condamnat la 9 ani de inchisoare!

O amenda de 60 de mii de lei si suspendarea dreptului de a ocupa vreo functie publica pe o perioada de cinci ani sunt masurile care au fost luate impotriva lui Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova, condamnat la noua ani de inchisoare. Sentinta, care poate fi atacata prin apel, a fost data de catre magistratii de la Judecatoria Buiucani, dupa audierea acuzarii si apararii.

Vlad Filat s-a declarat nevinovat si a afirmat ca hotararea magistratilor este ilegala. Politicianul nu a reusit sa spuna prea multe jurnalistilor, intrucat acestia au fost alungati din sala de sedinte. ‘Este o sentinta ilegala. Faptul ca acest proces nu a fost public demonstreaza ca hotararea este ilegala. Trebuia sa vedeti probele prezentate de procurori. Nu sunt veridice. Ma voi adresa CEDO’, a declarat Filat, citat de Unimedia.

La randul sau, procurorul care a gestionat dosarul in care este vizat fostul premier Vlad Filat spune ca hotararea judecatorilor este prea blanda in comparatie cu prejudiciul care ar fi fost adus statului de catre Vlad Filat.

“Indiscutabil sentinta va fi contestata. Nu suntem de acord cu aceasta sentinta. Noua ani sunt prea putini pentru prejudiciul adus”, a spus procuroarea Adriana Betisor, potrivit portalului Unimedia.

Mai multe, aici.

sursa foto: www.ziarulargesenilor.ro

The post JUSTITIE – Fost premier, condamnat la 9 ani de inchisoare! appeared first on actualmm.ro.

Comments